Conducerea primăriei din Alcorcon l-a suspendat temporar din funcţie pe poliţistul local care a bătut un deţinut. Într-o înregistrare video difuzată de o televiziune din regiunea Madrid, se observă cum poliţistul local îl loveşte de 5 ori pe un bărbat reţinut pentru că a condus o maşină sub influenţa alcoolului.

Evenimentul s-a produs în 21 februarie 2009 în vechiul sediu al Poliţiei Municipale din Alcorcon. După ce bărbatul reţinut şi cu mâinile încătuşate la spate îi spune poliţistului în cauză că cei care l-au arestat l-au lovit, acesta a început să-l lovească la rândul său de 5 ori cu ambele mâini.

Presa spaniolă a mai publicat informaţii legate despre acest caz, din care reiese că persoana agresată ar fi fost extrem de recalcitrant în momentul reţinerii, fiind necesare mai multe patrule pentru a-l supune voinţei agenţilor poliţiei locale.

Primăria l-a suspendat pe poliţistul local şi a declanşat o anchetă asupra acestui caz, condamnând în acelaşi timp astfel de comportament în rândul forţelor de ordine.