#AlcaladeHenares – Primaria orașului Alcalá Judith Piquet a prezentat principalele linii ale dispozitivului pentru garantarea securității în timpul Târgurilor de la Alcalá, care vor avea loc în perioada 26 august – 3 septembrie.

A făcut-o după celebrarea Consiliului Local de Securitate, al cărui singur punct al zilei a fost realizarea dispozitivului de securitate la Sărbători. În acest Consiliu au fost analizate aspectele legate de planificarea dispozitivului și coordonarea în operațiunile ce vor fi efectuate de Poliția Națională, Poliția Locală și Garda Civilă.

Primaria, care a mulțumit pentru munca extraordinară depusă de Forțele și Corpurile de Securitate, a asigurat că „lucim neobosit pentru a încerca să facem Târgurile de la Alcalá cât mai sigure. Din acest motiv, nu vom preveni resurse sau mijloace pentru a preveni orice tip de incident, mărind considerabil numărul de trupe față de anul trecut”.

În cadrul întâlnirii a fost evidențiată importanța de a avea cât mai mare număr de polițiști, atât Naționali, cât și Locali. Această creștere a prezenței poliției are ca obiectiv prioritar prevenirea. În această linie, au fost solicitate întăriri ale Poliției Naționale de la Delegația Guvernului, precum și de la Poliția Locală a Primăriei Torrejón, cu care a fost semnat un acord de colaborare. Aceste întăriri, împreună cu toți polițiștii disponibili în orașul Complutense, vor permite creșterea prezenței poliției locale la 150 de polițiști.

Forța Națională de Poliție va avea 180 de militari pe lângă întăriri de la Unitățile de Prevenire și Reacție (UPR). În ceea ce privește întărirea Poliției Naționale, primara a afirmat că „vom insista încă o dată asupra Delegației Guvernului ca să nu se zgârcească cu trupe pentru Alcalá. Nu vrem să se întâmple ca în alți ani care triplează numărul de trupe în alte municipii. De aceea, vă rugăm să evaluați riscurile ținând cont de fundal și să puneți toate acele întăriri la dispoziția lui Alcalá”.

mai multe controale

De asemenea, Garda Civilă va efectua controale asupra consumului de alcool și droguri la intrările principale în Alcalá de Henares. Controalele și perchezițiile vor fi sporite, atât în ​​mijloacele de transport în comun (Cercanías), cât și în locațiile cu cea mai mare concentrație de oameni. În cadrul acestui dispozitiv, primara a detaliat creșterea controalelor la Targul, cu un nou acces pentru securizarea zonei cluburilor, și polițiști în civil în zonele cele mai sensibile.

În plus, în realizarea acestuia se va folosi material de detectare a metalelor, cu scopul de a detecta arme cu lamă și alte instrumente periculoase pentru integritatea fizică a oamenilor. La fel, Poliția Locală a întocmit un protocol de acțiune a poliției în eventualele cazuri de violență sexuală prin supunere chimică.

De asemenea, vor fi implementate măsuri la Târgul de Îmbunătățire a iluminatului, organizarea internă a Centrului de Coordonare Siguranță și Urgență, zona de protecție perimetrală a Târgului, precum și ieșirile de evacuare în cazul unor eventuale situații de urgență. În plus, se va angaja pază privată, care va colabora cu Poliția care acționează sub instrucțiunile acestora, în special în controalele care se efectuează la accesele în Târg.

De asemenea, s-a convenit să se instaleze camere de luat vederi în Parcul Târgului și în zona de parcare a vehiculelor din fața acestuia, un sistem de sonorizare în tot locația, iar butonul de panică va fi menținut în cabine și în Peñas, care vor avea comunicare directă. cu responsabilii de operațiunile polițienești și vor avea un protocol de acțiune în cazul unor eventuale incidente.

Pe de altă parte, cu această ocazie nu va fi autorizată nicio sticlă masivă ca măsură preventivă, iar băuturile alcoolice nu pot fi consumate pe drumurile publice decât în ​​locurile expres autorizate, precum și accesul cu sticle nici către Târg și nici către Plaza de Cervantes. printre alte locuri.

În sfârșit, primara a ținut să transmită un mesaj de calm tuturor locuitorilor din Alcalá, pe care i-a încurajat să participe la Târguri. „Ceea ce s-a întâmplat anul trecut nu trebuie să ne facă să facem un pas înapoi să ieșim și să ne bucurăm de câteva zile pe care le așteptăm de un an”, a conchis Piquet.

Sursa: Mai mulți agenți, mai multe controale și poliție civilă, principalele noutăți ale Planului de securitate pentru târgurile de la Alcalá 2023