#AlcaladeHenares – În această dimineață, ședința Juriului Cervantes Gastronomic Award în ediția din 2023, prezidat de primul viceprimar și consilier pentru Turism, Isabel Ruiz Maldonado, și compus din Gustavo Severien, în calitate de purtător de cuvânt al grupului Popular, Víctor Manuel Acosta, în calitate de purtător de cuvânt al grupului Vox, María Aranguren, în reprezentarea Partidului Socialist, Rosa Romero, purtătorul de cuvânt al Más Madrid, María Sanabria, prorector pentru Relații Instituționale și Coordonare a Universitatea din AlcaláJosé Valdearcos, Președintele Asociației Gastronomice Alcalá, și Pedro Soria, Președintele Comisiei de Turism AEDHE.

Premiul a fost acordat bucătarului singurului restaurant din Grupul Orașelor de Patrimoniu care are stele Michelin. Acesta este José Antonio Pérez, cunoscut în lumea gastronomică drept „Toño”, bucătarul restaurantului „Atrio” din Cáceres, care are în prezent trei stele Michelin și trei sori Repsol.

Toño Pérez a deschis restaurantul Atrio din Cáceres în 1986 împreună cu José Polo. Printre multe alte recunoașteri, a primit premiul Global Quality Award pentru cea mai bună companie de ospitalitate și Premiul pentru cel mai bun restaurant din Spania de la Port Wine Institute.

În 1994 a primit prima sa stea Michelin, iar în același an a primit Premiul Național de Gastronomie, Premiul Alfa Romeo ales ca unul dintre cele mai bune cinci restaurante din Spania, Premiul Național de Gastronomie pentru cel mai bun design Carta de Atrio, Premiul Național pentru Alimentație din Spania, Premiul Național pentru Gastronomie pentru cea mai bună publicație pentru cartea „Gusto y Gusto”.

În 2004 a primit a doua stea Michelin și s-a alăturat asociației Relais & Chateaux. A primit și Medalia Extremadurei.

Anul acesta, 2023, a fost distins cu a treia stea Michelin și Premiile Cherry Picota și Grand Prix de L’Art de la Cuisin pentru cariera sa impecabilă.

Sursa: Toño Pérez, bucătarul restaurantului „Atrio” din Cáceres, a primit Premiul Gastronomic Cervantes 2023