Consiliul Municipal Alcalá de Henares organizează I Congresul de Inteligență Artificială și Tendințe în Turism, în cadrul Planului of Tourism Sustainability, cu experți din sector din toată Spania și încadrați în Mobile Week Alcalá.

Congresul care va fi inaugurat de primarul, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul și consilierul pentru turism, María Aranguren, și consilierul pentru inovare, Miguel Castillejo, vor spune cu ajutorul 18 vorbitori, inclusiv reprezentanți la nivel înalt ai Comunităților Autonome, cum ar fi directorii generali de turism din Galicia, Castilla la Mancha sau Madrid , consilierii de turism din orașele Segovia, Ávila, Altea sau Cáceres pentru a-și împărtăși experiențele în managementul turismului și companii de tehnologie precum Telefónica, Crowe, Open-Ideas sau Metrikus. Segittur, entitate de pe lângă Ministerul Industriei, Comerțului și Turismului, participă ca entitate colaboratoare a Congresului și își va contribui cu experiența în gestionarea proiectelor transformatoare care reprezintă o referință la nivel mondial, cum ar fi Smart Tourist Destinations sau Dataestur Data Platform. În plus, puteți participa la două discursuri principale. Pe de o parte, ziua 18 de la 10: 18 ore prima va avea loc pe „Utilizarea datelor în sectorul turismului”, de Ana Rosa de la Barreda – Date Director al SEGITTUR și Enrique Serrano – Președintele Comisiei de Inteligență Artificială și Big Data a AMETIC. Pe de altă parte, ziua 18, la 10: ore, a doua prezentare pe tema „Oportunități și riscuri ale inteligenței artificiale” va începe până la Ana Caballero – Vicepreședinte al Asociației Europene pentru Tranziție Digitală Vor avea loc și „Mese rotunde”, care au fost împărțite în următoarele teme:

Inteligenta artificiala in sectorul turismului. Tendințe în sectorul turismului din Comunitățile Autonome. Turismul Administrației Locale – oportunități ale Inteligenței Artificiale. Importanța datelor în Destinații Turistice Inteligente și Planuri de Sustenabilitate Turistică . Proiecte de analiză a datelor și inteligență artificială în sectorul turismului. Aranguren a declarat că au fost ani de muncă grea „ pentru a putea deveni o referință turistică pentru nivel national. Am avut o moștenire de neegalat, dar provocarea a fost să avansăm în digitalizare și sustenabilitate ”. Congresul va avea loc la Parador de Alcalá de Henares pe și 19 în octombrie și participarea acestora este deschisă cu înregistrare prealabilă: https://sostenibilidad. turismoalcala .es/conference-on-artificial-intelligence-and-trends-in-the-tourism-sector/ Sursa: Alcalá de Henares celebrează primul Congres de Inteligență Artificială și Tendințe în Turism