#Madrid –

Un total de 6.100 de elevi din Comunitatea Madrid studiază învățământul elementar și profesional de dans și muzică în cele 12 conservatoare publice din regiune în acest an școlar, cu 1,3% mai mult decât în ​​2022/23. În toate acestea sunt garantate o pregătire tehnică academică solidă și cunoștințe istorice, culturale, estetice și expresive, cu scopul de a lucra în domeniul interpretării.

Ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, a asistat astăzi la Conservatorul Regal Profesional Mariemma la deschiderea anului universitar pentru aceste discipline, alături de renumita dansatoare, coregrafă și regizoare María Pagés, Premiul Național de Dans 2002, Medalia de Andaluzia în 2011, Medalia de Aur pentru Meritul în Arte Plastice 2015 și Prințesa Artelor din Asturias în 2022, printre alte premii.

În plus, Comunitatea Madrid oferă aceste discipline în alte două centre publice, Fortea și Carmen Amaya, unde se predau dans flamenco și dans clasic, contemporan și spaniol celor 834 de elevi înscriși în acest an.

În ceea ce privește Muzica, regiunea are în prezent 5.265 de studenți în nouă conservatoare profesionale publice: Joaquín Turina, Adolfo Salazar, Teresa Berganza, Amaniel, Victoria de los Ángeles și Arturo Soria din capitală, și cei din Alcalá de Henares, Majadahonda și Getafe. La acestea se adaugă Federico Moreno Torroba din Madrid și părintele Antonio Soler din San Lorenzo de El Escorial.

Specialitățile pe care le oferă sunt acordeon, harpă, bas electric, cânt flamenco, canto, clarinet, clavecin, contrabas, fagot, flotf, transversal, chitară, chitară electrică, chitară flamenco, instrumente cu coarde ciupite, instrumente cu plectru, oboi, orgă, percuție , pian, saxofon, trombon, corn francez, trompeta, tuba, viola da gamba, viola, vioara si violoncel.

Program pilot pentru asistenți de dans în școala primară

În continuare, consilierul a amintit că în același an școlar va fi lansat și programul pilot pentru asistenți de dans, de care vor beneficia peste 13.000 de elevi din Învățământul Primar din 46 de școli susținute din fonduri publice din regiune.

Această inițiativă are printre obiective promovarea cunoașterii și diseminarea folclorului și a culturii populare, îmbunătățirea motricității, coordonarea și ritmul elevilor, combaterea obezității și descoperirea de noi talente și vocații în această disciplină. Cursurile vor fi predate de absolvenți la materie, care vor acționa ca asistenți ai profesorilor. Perioada de aplicare a ajutorului financiar oferit de administrația regională pentru dansatorii interesați să participe la acest program este deschisă până pe 17 octombrie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid are 6.100 de studenți care studiază educația elementară și profesională în dans și muzică