În această dimineață a fost prezentată prima ediție a Openului Internațional de Tenis „Ciudad de Alcalá de Henares”: o competiție organizată de Club Escuela de Tenis y Pádel Alcalá, în colaborare cu Consiliul Municipal Alcalá de Henares și Federația de Tenis Madrid.

Viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, al doilea viceprimar, Alberto Blázquez, și consilierul pentru sport, Julián Cubilla, au prezentat Openul în această dimineață împreună cu președintele Federației de Tenisul din Madrid, Juan Luis Rascón, și președintele Școlii de Tenis și Padel Alcalá, Jorge Mendieta.

Acesta este un turneu care va reuni un număr mare de tineri jucători de tenis promițători între zilele 15 și 15 ale lunii noiembrie, și care se vor desfășura în întregime în dotările municipale ale orașului Deportiva del Val.

Viceprimarul a subliniat „sănătatea bună a tenisului din Alcalá de Henares și importanța Școlii de tenis și padel din Alcalá, unde Ei umplu pielea ani de zile pentru a ajunge la acest nivel. Este o onoare să găzduiesc acest I Open International City Alcalá de Henares, care va fi cu siguranță un succes”.

La rândul său, al doilea viceprimar și președinte al Ciudad Deportiva Municipal, Alberto Blázquez , a afirmat că „ne vom putea bucura de un mare campionat și de sportivi cu mare proiecție. Arată că marea investiție pe care am făcut-o de la echipa Guvernului pentru îmbunătățirea dotărilor sportive municipale este nu numai utilă cetățenilor în viața lor de zi cu zi, ci și pentru a putea atrage acest tip de competiție”.

Consilierul pentru Sport, Julián Cubilla, a declarat în prezentare că „este o onoare pentru Alcalá să găzduiască acest turneu aparținând ITF: o competiție pentru tinerii jucători promițători de tenis, un sport care funcționează foarte bine în Alcalá de Henares de ani de zile. Trebuie să mulțumim pentru munca Clubului Escuela de Tenis y Pádel Alcalá, care pregătește viitorii campioni de zeci de ani”.

Participarea 128 de 54 diferiți naționali, evidențiind numărul 1 în lumea juniorilor, paraguayanul Daniel Vallejo (128º în clasamentul ATP și pe locul 1 în clasamentul juniori), care se pregătește să participe la acest I Open Ciudad de Alcalá, care s-a remarcat ca o „prioritate” în calendarul său. De asemenea, sunt așteptați să participe elvețianul Kilian Feldbausch (956º în clasamentul ATP și 6º în clasamentul juniori) și francezul Antoine Ghibaudo (1148º .în clasamentul APT și 20º în clasamentul juniori).

Turneul face parte din Circuitul Internațional de Tenis (ITF) Masculin Circuit 2022) și campioana acestuia vor obține 15 puncte ATP. În plus, este dotat cu 15.$ în premii.

Sursa: Primul oraș deschis internațional Alcalá de Alcalá ajunge la Henares