Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, s-a întâlnit ieri cu directorul Zonei Teritoriale de Educație Madrid-Est, Jorge Elías de la Peña y Montes de Oca, ca urmare a informațiilor pe care le-a transmis Săptămâna trecută, AMPA a IES Francisca de Pedraza.

La întâlnire a participat și viceprimarul și consilierul pentru Educație, Diana Díaz del Pozo.

Ședința a discutat despre situația Institutului Francisca de Pedraza, concentrându-se pe graficul estimativ al lucrărilor de finalizare a acestuia.

Directorul de zonă a confirmat că licitația pentru gimnaziu a fost declarată nulă, astfel încât din Comunitate din Madrid lucrează la noua procedură de contractare care grăbește termenele cu estimarea de a putea începe lucrările în toamna cursului -23.

A confirmat și redactarea proiectului pentru ultima fază a centrului. Această nouă redactare se datorează schimbării planificate a liniilor la începutul centrului și, prin urmare, adaptării necesare a dotărilor. De la Direcția Zonală se estimează că această ultimă fază ar putea fi scoasă la licitație în a doua jumătate a lunii 2022, cu o fază orientativă pentru începerea lucrărilor în luna martie 2023.

De asemenea, directorul a confirmat că la cursul 2023-2024 Bacalaureatul se va oferi la Francisca de Pedraza și că, întrucât lucrările nu se preconizează a fi finalizate în acel an, vor fi instalate săli de clasă modulare.

Primarul din Complutense, Javier Rodríguez Palacios, a declarat că „ieri am transmis către directorul Ariei Educație preocuparea noastră, întrucât Institutul Francisca de Pedraza nu a fost finalizat. Suntem îngrijorați de situația școlarilor”

În plus, primarul i-a amintit lui de la Peña că „pentru a finaliza Institutul, Consiliul Local a trebuit să muncească din greu pentru a rezolva o situație moștenită din Guvernele anterioare cu privire la parcela pe care a fost construită”.

Pe de altă parte, în ședință s-a discutat și despre implementarea viitoare a celor trei școli care vor găzdui primul ciclu de Educație Infantilă în orașul Alcalá de Henares.

Sursa: Primarul sa întâlnit ieri cu directorul Zonei Teritoriale de Educație Est Madrid