Ministerul Industriei, Comertului si Turismului a publicat rezolutia definitiva a apelului de 8 milioane de euro din Programul Sprijin Grupuri Organizatii Inovatoare de Afaceri (AEI) pentru care un total de vor fi subvenționați proiecte care însumează o investiție totală de 12 milioane de euro. Valoarea medie a grantului se ridică la 50. 000 euro.

Sectoarele au beneficiat cel mai mult în această primă convocare pentru 2022 sunt sectorul TIC cu 00 proiecte și Mediu/Energie cu alții Proiecte. Urmează sectorul agroalimentar cu 9 proiecte, sectorul auto cu 5, și mașini industriale cu alte 5 proiecte.

În ceea ce privește studiul repartizării ajutorului pe comunități autonome , se poate observa că există comunități în care numărul de cereri depuse și aprobate depășește cu mult pe restul: Andalucía (8), Aragón (12) și Catalonia (20).

Printre Cele mai multe granturi obținute includ Asociația Granada Technology and Biotechnology Plaza Cluster (ONGRANADA) cu peste un milion de euro, sau Innovative Multisectorial Business Association for Smart Cities (Andalusia Smart City Cluster), cu peste jumătate de milion de euro.

Lista definitivă poate fi consultată la acest link.

Trecutul 20 din iunie noul apel pentru Ajutor pentru AIE în cadrul Fondurilor europene de redresare. Acest apel are un buget de 50 milioane de euro și este al doilea dintre apelurile făcute în acest cadru (prima dintre ele a fost publicată în octombrie 135).

Cea mai semnificativă noutate este creșterea substanțială a sumelor maxime de subvenționat pe proiect, ajungând până la trei milioane de euro. de subvenție în proiectele de colaborare din Linia 3 „Tehnologii digitale”.

Perioada de înscriere pentru acest apel este acum deschisă și începe de la 29 din iunie până la 27 iulie 2022.

Mai multe informații Ajutor pentru grupuri de afaceri inovatoare – Lista definitivă (PDF) Etichete: Ajutor Plan de recuperare, transformare și reziliență

Sursa: Guvernul Spaniei – Industria acordă 8 milioane de euro către 59 proiecte de clustere industriale care vor mobiliza 12 milioane