#Madrid –

Începând cu 1 ianuarie viitor, Comunitatea Madrid va acorda un nou ajutor de 1.800 de euro pe copil născut, atât pentru nașteri, cât și pentru adopții multiple, cu scopul de a-și consolida Strategia regională de protecție a maternității și paternității și de promovare a natalității. concilierea 2022-2026.

Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale a demarat procedurile administrative pentru ca primul născut sau adoptat să poată beneficia la începutul anului viitor. Astfel, fiecare familie va primi într-o singură plată 3.600 de euro în cazul nașterii sau adopției a doi, 5.400 în cazul a trei și așa mai departe.

Această contribuție se adaugă ajutorului de 500 de euro pe bebeluș pe care îl primesc gravidele sub 30 de ani începând cu a 21-a săptămână de sarcină, precum și adoptatorii, și până la împlinirea copilului de 2 ani. În total, aceste femei primesc 14.500 de euro per copil în acele 29 de luni.

De la intrarea în vigoare a acestei măsuri cu efect de la 1 ianuarie 2022, au fost procesate 17.632 de cereri. Finanțarea acestuia tocmai a fost extinsă cu 5,4 milioane și se estimează că până la sfârșitul anului se va fi atins o investiție de 100 de milioane de euro.

Până la 5.000 de euro pe an per copil pentru familiile de plasament

Pe de altă parte, Comunitatea Madrid sprijină familiile de plasament, temporare sau permanente, care trebuie să facă față unor cheltuieli extraordinare cu până la 5.000 de euro pe an pe copil. Acesta este un apel deschis care vă permite să justificați plățile efectuate pe parcursul acestui an.

Această măsură, care vizează protecția acelor minori care nu pot locui cu părinții, urmărește integrarea deplină a acestora în mediile familiale pentru a face față unor tratamente sau analize de sănătate care nu sunt acoperite de sistemul public de sănătate sau care, fiind incluse, o împrejurare excepțională. tu să mergi la alt tip de profesionist. Sunt luate în considerare și cele derivate din tratamente pedagogice și logopedice.

Ajutoare pentru entitățile care sprijină familiile aflate în dificultate

În plus, Comunitatea Madrid a cerut ajutoare de 1,5 milioane de euro pentru promovarea nașterilor și îngrijirii copiilor pentru entitățile care sprijină familiile vulnerabile, cu care au fost asistate peste 14.000 de persoane anul trecut, inclusiv mame și copii. Aceste subvenții sunt utilizate pentru resurse rezidențiale, cheltuieli cu hrana, însoțire sau consultanță juridică.

Ca noutate, pot fi acum beneficiari și toate asociațiile care lucrează pentru familii cu alte dificultăți, precum familiile numeroase, părinții singuri sau familiile adoptive.

Sursa: Comunitatea Madrid – De la 1 ianuarie, Comunitatea Madrid va acorda un nou ajutor de 1.800 de euro per copil în nașteri multiple și adopții