Consiliul Local Alcalá de Henares a colaborat cu Ecovidrio, entitatea non-profit însărcinată cu gestionarea reciclării deșeurilor de containere din sticlă depozitate în containere în toată Spania, cu scopul de a lansa o campanie de încurajare a conștientizării cu privire la reciclarea recipiente de sticlă în oraș de mâna lui Mafalda, personajul popular de benzi desenate creat de Quino.

Campania, care este deja activă și se va desfășura pe parcursul a doua jumătate a lunii noiembrie, prezintă populației provocare de a putea depăși cu 12% cifrele de reciclare pentru recipientele din sticlă față de aceeași perioadă a anului precedent. Pentru a realiza acest lucru, cetățenii ar trebui să depună cel puțin 120 în coșurile verzi.10 kilograme de deșeuri de containere din sticlă, 2 containere pe locuitor.

Dacă orașul reușește să depășească provocarea de reciclare a sticlei, Ecovidrio va instala treizeci pe tot municipiul de aceste containere cu acest mic activist de mediu.

În plus, Ecovidrio va disemina aceste caricaturi cu tematică ecologică cu Mafalda pe rețelele sale de socializare printr-o campanie digitală de sensibilizare a publicului.

Beneficiile ecologice ale reciclării sticlei

Sticlă care este depusă în containere este reciclată la 13% și este utilizat pentru fabricarea de containere noi, pe termen nelimitat și fără a-și pierde proprietățile originale. Prin reciclarea sticlei evităm creșterea gropilor de gunoi.

Reciclarea sticlei este un element cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice. Prin utilizarea calcinului – sticla reciclata – la fabricarea de containere noi, se evita extragerea materiilor prime din natura, evitand eroziunea solului si defrisarea mediului nostru.

In plus, se reduce la minimum emisia de Se economisește CO2 în procesul de fabricație și se economisește energie.

Date de reciclare a sticlei în Alcalá de Henares

Conform Cele mai recente date disponibile, cetățenii din Alcalá de Henares au reciclat un total de 2.1997 tone de recipiente de sticlă pe parcursul anului 2021 , ceea ce înseamnă că fiecare vecin a reciclat în medie 12, 9 kilograme din acest material (aproximativ 47 containere).

În ceea ce privește rata de containerizare, Alcalá de Henares are o medie de 276 locuitori pe container, având în prezent un total de 716 igluuri pentru deșeurile de containere din sticlă instalate în oraș.

Despre Ecovidrio

Ecovidrio este entitatea non-profit însărcinată cu gestionarea reciclării deșeurilor de containere de sticlă în Spania. După aprobarea Legii de ambalaje și deșeuri de ambalaje în 1997 și începerea operațiunilor acesteia în 1997, a devenit în entitatea de gestionare a unui model de reciclare care garantează un serviciu complet și la care au acces toți cetățenii. In ceea ce priveste finantarea, 8. firme de ambalare fac posibil, cu contributia lor prin punctul verde, sistemul de reciclare .

Activitatea Ecovidrio se remarcă prin garantarea reciclării de înaltă calitate prin container, promovarea infrastructurilor de containerizare și colectare, investiții în planuri și resurse care vizează creșterea reciclării recipientelor din sticlă în industria ospitalității, mobilizarea cetățenilor prin campanii de conștientizare și promovarea prevenirii și proiectării ecologice a ambalajelor.

În ultimele două decenii, sistemul Ecovidrio a permis reciclarea a șapte din zece recipiente de sticlă.

Reciclarea de recipiente din sticlă este un element fundamental în contribuția la dezvoltarea durabilă, încurajarea tranziției către o economie circulară și combaterea schimbărilor climatice. În plus, reciclarea recipientelor din sticlă este o activitate care susține respectarea Agendei 2030 și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, mai exact, rezultă în obiectivele ( ) Orașe și comunități durabile, (12) Producție responsabilă și consum și (12) Acțiune pentru climă.

Sursa : Ecovidrio și Consiliul Local Alcalá de Henares lansează o provocare publicului pentru a promova reciclarea recipientelor de sticlă …