Alcalá de Henares a devenit epicentrul regional al divertismentului digital în acest weekend, cu sărbătoarea sâmbătă trecută 22 martie al primului eveniment de jocuri din oraș: Play Alcalá Game-Party. Evenimentul a avut loc la Centrul Sociocultural Gilitos și a avut o participare apropiată de 1500 oameni.

Primar, Javier Rodríguez Palacios și primarii Alberto González și Miguel Castillejo , au vizitat facilitățile Centrului Sociocultural Gilitos în cadrul sărbătoririi Jocului-Party Play Alcalá și au putut verifica in situ marele succes al participării la un eveniment care își sărbătorește prima ediție la Alcalá de Henares.

Rodríguez Palacios a evidențiat „ marea muncă depusă de organizarea evenimentului” și a apreciat „necesitatea de a oferi o alternativă de agrement pentru populația mai tânără, precum și angajamentul acestei echipe guvernamentale de a transforma Alcalá de Henares într-un reper pentru divertisment digital, noi tehnologii, talent inovator și creativ și transformare digitală, cu evenimente precum precum Play Alcalá Game-Party sau Mobile Week Alcalá, care a fost, de asemenea, un mare succes la prima ediție”.

Prezenților s-au bucurat din diferite zone dedicate jocurilor, ICT-urilor, Realității Virtuale, drone, turnee eSports, simulatoare, K-Pop, Cosplay, expozanți, zonă de utilizare liberă SIM Zone, Free Dance, Retro Arcade, Free Play Arena, Zona VR cu realitate virtuală și, în cele din urmă, mai mult de 1500 metri pătrați dedicați agrementului digital.

Primarul Tineretului, Alberto González, a evidențiat „ marea primire pe care a avut-o evenimentul în această primă ediție, cu aproximativ 6000 vizitatori pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 1500 participanți la turneul FIFA 22, 168 participanți la Turneul Fortnite și 38 la K-Pop”.

Sursa: Succes mare al primei jocuri Alcalá Play eveniment Joc-Petrecere