#AlcaladeHenares – Până pe 16 iunie, La Casa de la Interview găzduiește o nouă expoziție de fotografie intitulată „Abandono”, a artistului Javier Rego.

Rego, un locuitor din Torrejón de Ardoz, propune o viziune asupra centrelor rurale abandonate din „Spania golită” care au fost amenințate de progres până când locuitorii lor au dispărut.

Consilierul pentru Cultură, Santiago Alonso, care a asistat la deschiderea porților expoziției, împreună cu autorul, Consilierul pentru Cultură al Consiliului Local Torrejón de Ardoz, José Antonio Moreno de Torres, și alți membri ai corporației, a explicat că sub numele „Abandon”, „Expoziția care ne este în fața este alcătuită din peste douăzeci de colaje cu care artistul își propune să provoace conștiința spectatorilor, făcându-i să participe la efectele devastatoare ale acestui abandon.

Rego arată însă cum acest progres nu a reușit să facă să dispară frumusețea vidului, care rezistă în ciuda tuturor, care rezistă la moarte, la fel de mult cât mediul rural care îl susține rezistă dispariției.

Fotograful a încercat să arate prin fotografiile sale un microcosmos plin de lumină, armonie și culoare, care încetul cu încetul dispare și se ascunde printre propriile ruine.

Expoziția poate fi vizitată de luni până sâmbătă de la 10:00 la 14:00 și de la 16:00 la 19:00, iar duminica de la 10:00 la 15:00. Admiterea este gratuită.

Sursa: Fotograful din Torrejon Javier Rego își expune lucrările la Casa de la Interview până pe 16 iunie