#Madrid –

Comunitatea Madrid participă la un proiect european de pionierat care aplică Inteligența Artificială (AI) și tehnologia de realitate virtuală pentru a crea medii sigure pentru simularea în siguranță a dezastrelor mari cu victime multiple. Acest proiect a început în iunie 2021, cu o durată de trei ani, și are ca scop formarea lucrătorilor medicali de urgență din cadrul Serviciului de Urgență Medicală din Comunitatea Madrid (SUMMA112) și contribuie la îmbunătățirea managementului stresului acestor profesioniști în aceste situații și măsură. oboseala ta.

Inițiativa, numită MED1stMRface parte din apel Orizont 2020 al Comisiei Europene, în speță printr-un acord cu Ministerul Sănătății. Această pregătire inovatoare este realizată prin integrarea manechinelor de simulare a pacientului de înaltă fidelitate în realitate mixtă, deoarece semnele lor vitale pot fi măsurate. Are un buget total de 7,8 milioane de euro, din care o parte este executată de SUMMA 112.

Ministrul adjunct al Președinției și Administrației Locale, José Antonio Sánchez, a vizitat săptămâna aceasta facilitățile Spitalului public Enfermera Isabel Zendal, unde au fost efectuate teste de teren ale acestui proiect, care au fost deja dezvoltate în țări precum Austria, Germania. , Suedia și Belgia. Sánchez a subliniat că „mulțumită promovării participării Comunității Madrid la proiectele europene, am reușit să promovăm unul de pionierat, care să garanteze o mai bună pregătire a lucrătorilor noștri din domeniul sănătății, astfel încât să poată oferi îngrijire cetățenilor în perioade de criză”.

La instruire au participat medici, asistente medicale și tehnicieni în situații de urgență medicală de la SUMMA 112 și din alte autonomii precum Asturias și restul țărilor participante la proiect. Au fost testați senzori, ochelari de realitate virtuală și alte tehnologii care ne permit să obținem o simulare veridică a scenariilor de catastrofe majore, cum ar fi un accident de tren sau tunel, și cu avatare virtuale pentru a antrena cu mare realism cum ar fi asistența medicală.

„Este vorba de crearea unor proceduri tehnologice ușor de utilizat și a unei realități mixte care să servească toate țările și care să ne permită să antrenăm imposibilul, cum ar fi un incident cu victime multiple cu 50 de răniți, manechine cărora le simțim pulsul și le vedem cum respiră. „, a explicat Carmen Cardós, asistenta SUMMA 112 și investigatorul principal al proiectului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid participă la un proiect european de realitate virtuală pentru formarea lucrătorilor din domeniul sănătății SUMMA 112