#AlcaladeHenares – Pe 5 septembrie, El Remolino își redeschide porțile, un spațiu situat pe Avenida Víctimas del Terrorismo, 14, în Espartales Norte. Isi reia activitatea dupa vara pentru ca familiile din orasul nostru cu copii intre 0-6 ani sa se poata bucura de un loc de intalnire, joaca si petrecere a timpului liber, un spatiu de agrement pentru promovarea jocului liber.

Programul de funcționare al Spațiului Sociocultural „El Remolino” va fi de marți până joi, cu excepția sărbătorilor, de la 16:45 până la 19:15 până în luna decembrie.

Consilierul pentru Familie, Copii și Tineret, Pilar Cruz, susține că este „fericită că acest centru se redeschide, deoarece este un mediu în care familiile pot petrece timp împreună distrându-se”.

Cum funcționează „El Remolino”.

Vor fi două ture de joc segmentate pe vârstă, prima de la 16:45 la 17:45 pentru familiile cu copii de la 0 la 3 ani; și un al doilea schimb de la 18:15 la 19:15 pentru familiile cu copii între 4 și 6 ani. Pentru a participa la diferitele activități, va fi necesară prezența unui însoțitor adult. Mai mult, pentru a încuraja utilizarea spațiului de către toți vecinii, fiecare familie va putea folosi spațiul de maximum 4 ori pe lună.

Ce instrumente sunt disponibile în „El Remolino”

Acest spațiu sociocultural dispune de diferite tipuri de resurse recreative, precum elemente senzoriale, joc euristic, o bibliotecă, elemente psihomotorii sau săli de sport pentru bebeluși, care încurajează jocul liber și legătura cu familiile acestora.

În ultima săptămână a fiecărei luni, spațiul va avea o activitate specială numită „CUBUL”. Această activitate va avea o structură geometrică în care se vor instala diferite elemente într-un mod atractiv și provocator, astfel încât atât copiii, cât și familiile lor să poată interacționa cu această instalație izbitoare. Prin „EL CUBO”, vei putea experimenta o mare amalgamare de propuneri care în fiecare lună vor avea o temă diferită.

Rezervările vor putea fi făcute în curând pe portalul de înregistrare municipală: inseguras.ayto-alcaladehenares.es/. De asemenea, se poate accesa fără rezervare dacă sunt locuri disponibile.

Sursa: El Remolino își deschide din nou porțile pe 5 septembrie pentru copiii de la 0 la 6 ani