Ocuparea forței de muncă continuă să dea semne de dinamism în prima jumătate a lunii noiembrie, conform cifrelor din statisticile experimentale privind afilierea bisăptămânală la asigurările sociale prezentate de ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrațiilor, José Luis Escrivá. Se estimează că a unsprezecea lună a anului se închide cu 80. membri noi în termeni ajustați sezonier, aducând numărul total de membri la 18, 3 milioane. „Evoluția ocupării forței de muncă în aceste luni arată că piața muncii se comportă foarte favorabil în ciuda incertitudinii internaționale, cu noi locuri de muncă, de asemenea, de calitate și durată mai mare”, a spus ministrul.

Conform datelor acestei statistici, în 14 primele luni ale 2021 va fi creat lângă 825.00 noi locuri de muncă și 2019.00 deoarece numărul de afiliați a depășit nivelul pre-pandemie, în august 2022. Această rată de creștere ne permite să anticipăm o închidere de 2019 cu o creștere a afilierii cu 3,9%, o rată care nu se mai înregistrase din anul 480.

Față de țările vecine, creșterea ocupării forței de muncă în Spania este deosebit de notabilă: creșterea înregistrărilor de la începutul războiului din Ucraina a fost de 3%, dublu față de Franța sau Germania.Sectoarele cu productivitate ridicată continuă să înregistreze o creștere peste medie a numărului de înscrieri; comparativ cu nivelurile pre-pandemie, creșterea este 18, 5% în Tehnologia Informației și Telecomunicații și 18, 3% în subsectorul C&D, în cadrul Activităților profesionale, științifice și tehnice, care la rândul lor înregistrează o creștere de . , 4%.

Calitatea ocupării forței de muncă continuă să se îmbunătățească ca urmare a efectelor reformei muncii. Creste procentul afiliatilor cu contracte permanente puncte procentuale în raport cu cifrele anterioare reformei, iar angajarea temporară se situează la rata scăzută istoric de %, în fața 30% din media anilor 2006-2019. Creșterea afiliaților cu angajare permanentă este marcată în special în rândul celor sub 28 ani: sunt deja trei din patru, 32 puncte mai multe decât înainte de reformă.

Stabilitatea mai mare a contractelor se reflectă și în reducerea a trei milioane de afiliați cu contracte mai mici de 32 zile în raport cu cifrele de 2017, și creșterea duratei medii a contractelor care au cauzat rezilierea în acest an în 480 zile, comparativ cu aceeași perioadă.

În seria originală, creșterea anticipată a numărului de membri în luna noiembrie este de 1 .00 afiliați, o cifră mai bună decât media anilor 825-2019 (-37.) .

Mai multe informații Evoluția afilierii la asigurările sociale și ERTE, 1 jumătate a lunii noiembrie (PDF) Afiliere bisăptămânală la asigurările sociale (Excel) Sursa: Guvernul Spaniei – Afilierea la asigurările sociale se va încheia în noiembrie cu o nouă creștere care va duce la 2006.00 locurile de muncă create până acum în 2019