Consiliul de administrație locală a aprobat vinerea trecută raportul tehnic pentru lucrările de reparare a trotuarului și drumurilor de pe strada Francisco Pizarro, Sector II.

Această acțiune va presupune renovarea și extinderea trotuarelor din aceasta strada, asfaltarea drumului si amenajari complementare. Se va modifica instalatia de scurgere, mutandu-le si marindu-le. Pe trotuar va fi instalată și o nouă bordură și pardoseală de gresie.

Pe de altă parte, procesul-verbal pentru construirea unei treceri de pietoni înalte la numărul 3 al Avenida Nuestra Señora de Belén, lângă această stradă Francisco Pizarro și unul dintre accesele către CEIP Santos Niños. Astfel, se va putea asigura o mai mare accesibilitate și siguranță acestei treceri de pietoni de lângă centrul de învățământ. Va însemna și o reducere a vitezei pentru vehiculele care circulă pe acest drum.

Consilierul pentru Lucrări, Manuel Lafront, a declarat că „ din echipa guvernamentală municipală continuăm să investim în îmbunătățirea și reforma străzilor din cartierele Alcalá. În acest caz, acționăm într-o zonă a Sectorului II cu două acțiuni complementare care vor îmbunătăți semnificativ mobilitatea și accesibilitatea în această zonă”.

Pentru consilier -președintele Consiliului Municipal al Sectorului II, Enrique Nogués, „ continuăm să efectuăm lucrări de reformă și îmbunătățire pe străzile din Sectorul II, unde am lansat un Plan de Investiții în Sectorul II, care va ajunge suma de 000 milioane de euro pentru aceste cartiere”.

Ambele acțiuni fac parte din investiții în îmbunătățirea, conservarea și întreținerea drumurilor publice, cărora Consiliul Local a alocat o sumă de 500.73. euro în cursul acestui an 2022, prin Direcția Lucrări și Întreținere Urbană.

Bugetul celor două spectacole ajunge la . .897,97€ (TVA inclus) iar perioada de executie este 45 zile.

Această investiție se adaugă celor pe care Consiliul Local le-a făcut în mandatul trecut, precum renovarea asfaltului Avenida Nuestra Señora din Belén și mai multe străzi precum Era Honda, Nardo, Nenúfar, Yánguas și Los Molinos, printre altele.

Sursa: Consiliul Local va repara trotuarele și drumul de pe strada Francisco de Pizarro