Echipa de Guvern a aprobat licitația pentru proiectul de instalare a panourilor fotovoltaice pentru autoconsum de 40 kw in Complexul Sportiv Espartales. Aceasta este o nouă investiție care vizează promovarea utilizării energiei regenerabile și a reducerii emisiilor de carbon în atmosferă, cu un buget de 40.959,06 euro (TVA inclus) care vor fi cofinanțați la 50% de către Consiliul Local Alcalá de Henares și Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operațional al Comunității Madrid 2014-2026.

instalația fotovoltaică va fi amplasată pe acoperișul de vest al Complexului Sportiv Espartales, în zona fațadei principale.

locotenent secund al primarul și președintele Ciudad Deportiva Municipal, Alberto Blázquez, a subliniat că „ pentru această echipă guvernamentală Sportul este o axă strategică, la fel și sustenabilitatea și managementul economic responsabil. Datorită acestei noi investiții -a asigurat el- vom favoriza economii semnificative de energie și economie, pe lângă reducerea emisiilor de gaze precum dioxidul de carbon care contribuie la efectul de seră”.

Din partea dvs , primarul Sporturilor, Julián Cubilla, a adăugat că „mulțumită acestei noi investiții în Complexul Sportiv Espartales, de care se bucură mii de locuitori din Alcalá de Henares, vom contribui la atingerea obiectivului de 28% în consumul de energii regenerabile, într-un angajament clar față de Agenda 2030 în ceea ce privește durabilitatea mediului ”.

Această nouă investiție în Complexul Sportiv Espartales se adaugă celor anunțate recent pentru împrejmuirea și condiționarea terasei a centrului, după aprobarea de către Consiliul Administrației Locale a cererii de înregistrare a acțiunilor în Programul Regional de Investiții al Comunității Madrid (PIR) 2022-2026. Câteva acțiuni care vor permite extinderea în 80 metri pătrați a sălii de mașini sau a zonei de fitness, crearea a două noi săli pt. activități colective și conduse de 156,06 Y 164,40 metri pătrați, și o terasă cu dotări unde vor fi găzduite aparatele de aer condiționat ale centrului. În legătură cu acest proiect, Alberto Blázquez a declarat din nou că „ sperăm că Comunitatea Madrid va fi agilă pe tot parcursul procesului de acceptare și validare a acestei cereri din partea Consiliului Local din pentru a-l executa cât mai curând posibil”.

Sursa: Consiliul Local va monta panouri fotovoltaice de autoconsum in Complexul Sportiv Espartales