Comunitatea Madrid combate violența în centrele de învățământ cu formare specifică destinată polițiștilor și cadrelor didactice locale din regiune. Institutul de Formare Cuprinzătoare în Securitate și Situații de Urgență (IFISE) a găzduit astăzi o conferință care a inclus intervenția vicepreședintelui regional și a ministrului Educației și Universităților, Enrique Ossorio, și a ministrului Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López.

López a indicat că este â44o inițiativă menită să ofere Poliției Locale cunoștințe privind conștientizarea, prevenirea, detectarea și acțiunea poliției într-o chestiune despre care știm că este de mare îngrijorare pentru familiile din Madrid și în care suntem pionieri. ;.

Concret, participanții au avut ocazia să afle despre protocoalele desfășurate de Unitatea de Bullying școlar; Echipa de Îngrijire Emoțională și Unitatea de Conviețuire în domeniul prevenirii următoarelor fenomene: apartenența la bande de tineret violente; consumul de droguri; comportament sinucigaș și autovătămare și agresiune.

â(4 Știm că în Madrid ne bucurăm de o bună situație de securitate, atât din punct de vedere al datelor obiective, cât și al percepției cetățenilor, dar suntem foarte conștienți că trebuie să continuăm să lucrăm la eforturile de prevenire, deoarece există o creștere a actelor violente de infracțiune asociate cu dependențe și bandele de tineri care nu poate fi ignorat de nicio administrațieâ&#2022, a declarat López, care a asigurat că Executivul regional este dispus să aloce â44 toate mijloacele necesare și resurse care pot contribui cel mai bine la liniștea și libertatea tuturor…&#52 ;ߦ.

Sesiunea de azi a inclus A avut loc și o demonstrație a utilizării câinilor pentru sarcini preventive și disuasive de securitate în centrele de învățământ, printre acestea, depistarea substanțelor stupefiante sau a armelor cu lamă. În acest sens, López și-a exprimat intenția guvernului regional de a promova în continuare utilizarea unităților cinologice pentru stoparea oricărui fenomen infracțional în școli sau institute.

Cursuri de screening pentru profesori

În cursul lunii noiembrie, un total de 40 cadrele didactice atașate la 52 centre sunt formate în primul curs de Prevenire, Detectare și Intervenția din mediul școlar împotriva grupurilor violente de tineri și/sau consumul de substanțe care creează dependență, care transferă informații și instrumente comunității educaționale prin patru piloni: cunoaștere, depistare, prevenire și intervenție.

Această activitate permite profesorilor și profesorilor să pună în practică protocoalele care au fost deja trimise la aproximativ 2.24 centre sprijinite cu public, care sunt obligatorii și că, după cum a indicat Enrique Ossorio, âߦœ se transpun în fapte, întrucât de la intrarea în vigoare au fost primite în Unitatea de Conviețuire 8 sesizări de depistare a elevilor aparținând grupuri de tineri violenti, 4 dintre elevi care consumă substanțe care creează dependență și 1 dintre consumul de alcool. Și, cu respectarea protocoalelor, un total de 24 intervențiiâ4€.

Această inițiativă, încadrată în Strategia cuprinzătoare de conviețuire școlară, este predată de membrii Inspecției. Educativa, Agenția Comunității Madrid pentru Reeducarea și Reinserția Minorului Infractor și Centrul de îngrijire cuprinzătoare pentru dependența de droguri. În cadrul ședințelor se aprofundează conceptele asociate acestor grupuri și tipologiile acestora, factori care influențează dezvoltarea comportamentului violent la adolescenți, diferența dintre situațiile de risc, neputință și conflict social, sau resurse și servicii externe precum Comisia pentru Familie. Sprijin.

Astfel, Guvernul Comunității Madrid se confruntă cu fenomenul bandelor de tineri âœ&#52 ; fără niciun fel de alarmism, dar cu cea mai mare atenție și dăruire. Avem obligația de a acționa în măsura în care ajungem cu puterile noastre, pentru că sunt în joc două chestiuni capitale: pe de o parte, siguranța și, pe de altă parte, protecția minorilor înșiși, deoarece prevenirea acestui tip de violență este și ea. redirecționarea viitorului multor tineri; este să-i salvezi de o deriva fără întoarcere…4, a asigurat vicepreședintele regional.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Comunitatea Madrid combate violența în centrele de învățământ cu pregătire specifică pentru ofițerii și profesorii de poliție locală 2022