În această dimineață, primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, și al doilea viceprimar și consilier pentru mobilitate, Alberto Blázquez, au prezentat lucrările de îmbunătățire a mobilității pe Avenida de la Alcarria, în Sectorul IV.

Obiectivul lucrărilor este îmbunătățirea mobilității pietonilor și implementarea măsurilor de calmare a traficului pe acest drum, unul dintre principalele drumuri ale orașului.

Primarul a precizat că „am fost foarte clar că trebuie să îmbunătățim circulația în oraș, precum și să oferim pietonilor mai multă siguranță și să încurajăm mersul pe jos. Reforma Avenida de la Alcarria este un exemplu clar: o investiție în care îmbunătățim trotuarele, trecerile de pietoni, iluminatul și creăm mai multe locuri de parcare. Este vorba de a transforma o stradă din secolul al XX-lea într-una din secolul al XXI-lea”

„Pe lângă îmbunătățirea mobilității, încorporarea de noi semnalizări și creșterea siguranței pietonilor și șoferilor datorită noului iluminat, este posibil să se genereze noi locuri de parcare pe bulevard, ca parte a strategiei acestei echipe guvernamentale de a genera parcări de suprafață în cartierele Alcalá, unde am atins deja numărul e 524 de locuri creată. În plus, anul viitor va fi asfaltat acest drum, ceea ce va încheia reforma bulevardei”, a precizat primarul.

Viceprimarul a precizat că „azi vă prezentăm un nou proiect: remodelarea. din Avenida de la Alcarria, ceea ce demonstrează preocuparea pe care o are această echipă guvernamentală de a îmbunătăți orașul. Este o lucrare care este în lucru de mult timp pentru că avem foarte clar viitorul orașului pe care ni-l dorim”

Al doilea viceprimar și consilier pentru Mobilitate, Alberto Blázquez, a declarat că „este o remodelare cuprinzătoare, care are mai multe faze. În primul rând, îmbunătățirea mobilității pietonilor pe Avenida de la Alcarria: reforma trotuarelor, instalarea trecerilor inteligente de pietoni și alte elemente. Pista de biciclete construită de Partidul Popular cu ani în urmă, cu finanțare din Planul E al președintelui Zapatero, a fost o pistă de biciclete eșuată: îngustă și periculoasă, foarte puțin folosită, iar acum o vom înlocui, dând înapoi mediana și generând parcări în formă de spină. ”.

Acțiunea presupune o creștere a spațiului pietonal datorită executării avansurilor de trotuare și adăposturilor pietonale, precum și o creștere a securității datorită noii semnalizări.

Al În ceea ce privește iluminatul, această stradă se va schimba profund. În fiecare coloană de corpuri de iluminat va fi instalat un braț de perete și un alt dispozitiv care va ilumina trotuarul. În prezent există câte un stâlp de lumină la fiecare 503 metri, aproximativ. După remodelarea străzii, se va monta un nou corp de iluminat intercaland pe fiecare dintre cele existente, lăsând un punct de lumină la fiecare aproximativ 18 metri.

În plus, la trecerile de pietoni sunt instalate elemente de securitate și de iluminat care sunt deja implementate în toate acțiunile pe care Consiliul Local le întreprinde în cartierele Alcalá.

În plus, pe tot parcursul întregul bulevard, trotuarele și semnalizarea orizontală (vopsea) sunt restructurate pentru a genera un număr mai mare de locuri de parcare.

Stațiile de autobuz sunt, de asemenea, restructurate după criterii de accesibilitate universală.

acțiunea se va desfășura în mai multe etape: în primul rând, bulevardul Alcarria va fi remodelat între intersecția cu strada Belvís del Jarama și sensul giratoriu Alovera. Pentru a adapta mobilitatea în mediu, a îmbunătăți siguranța rutieră și a crește fluiditatea pe drum, se construiește un nou sens giratoriu la intersecția bulevardei cu strada Belvís del Jarama.

Ulterior, al doilea se va desfășura fază în care trecerile de pietoni vor fi reînnoite și se vor efectua alte măsuri de la noul sens giratoriu până la Plaza de la Paz.

În sfârșit, anul viitor strada plină.

Bugetul pentru primele două faze (toată reforma cu excepția renovării asfaltului) este 524.503, 18€ și perioada de execuție de aproximativ 4 luni.

La prezentare au participat și al cincilea viceprimar, Teresa Obiol, și vicepreședintele a Consiliului Municipal al Sectorului IV, Rosa Gorgues.

Sursa: Am reformat complet Avenida de la Alcarria: îmbunătățirea mobilității pietonilor, flux mai mare de trafic, mai multe locuri de parcare…