#AlcaladeHenares – Pe 19 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Femeilor Antreprenoriale, zi care își propune să sprijine femeile antreprenoare și femeile de afaceri, să facă vizibile proiectele conduse de femei și să analizeze, pentru a rezolva, dificultățile specifice cu care trebuie să se confrunte.

Planul strategic pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați din Alcalá de Henares are printre obiective promovarea municipală a antreprenoriatului feminin și implementarea acțiunilor de promovare a capacității și leadership-ului femeilor. Pentru a îndeplini acest obiectiv, Consiliul Local semnează anual un acord de colaborare cu Comunitatea Madrid pentru dezvoltarea Programului de Promovare a Egalității de Șanse între femei și bărbați. Acest program include o secțiune privind Promovarea egalității între femei și bărbați în accesul la locuri de muncă, finanțată în proporție de 40% din Fondul Social European Plus (FSE+) în cadrul Programului Operațional 2021-2027, care poate include, printre altele, urmatoarele performante:

Sprijinirea acțiunilor care vizează femeile de afaceri pentru a le oferi instrumente și resurse pentru a-și consolida și îmbunătăți afacerile.

Acțiuni de promovare a asociațiilor și crearea de rețele de sprijin și schimb între femeile antreprenoare.

Acțiuni de promovare a activității independente și a antreprenoriatului feminin la nivel local. Pentru a face față acestor provocări, Departamentul de Egalitate al Consiliului Local Alcalá de Henares organizează o zi joia viitoare, 16 noiembrie, în sala de întruniri Alcalá Desarrollo cu titlul LEADERSHIP-GO!

Pentru organizarea conferințelor avem colaborarea ASEEMAC (Asociația Femeilor de Afaceri și Antreprenorilor din Coridorul Henares) și Spațiul de Inițiative de Afaceri al Entității Publice de Afaceri Alcalá Desarrollo.

Accesul este liber până la epuizarea capacității, doar persoanele interesate să participe în spațiul Networking trebuie să se înregistreze prin email: coordinationigualdad@ayto-alcaladehanares.es

Această activitate este cofinanțată în proporție de 40% de Fondul Social Plus (FSE+) în cadrul Programului Operațional 2021-2027 al Comunității Madrid dezvoltat în cadrul acordului de colaborare dintre Comunitatea Madrid și orașul Alcalá de Henares. Consiliul să desfășoare acțiuni împotriva violenței de gen și promovarea egalității de șanse între femei și bărbați.

Sursa: Alcalá sărbătorește Ziua Internațională a Femeilor Antreprenoare pe 16 noiembrie