Consilierul pentru Turism, María Aranguren, și consilierul pentru Regim Interne, Ricardo González, i-au primit în această dimineață la Capela Oidor pe participanții la turneul „Experiența Sefardă”. Este un grup de profesori și elevi de la singura școală evreiască din Spania cu educație pentru copii de la 3 la 18 ani, „Ibn Gabirol”.

Vizita turistică se desfășoară în format Escape Room și are ca obiectiv transportul participanților în Alcalá medievală a celor trei culturi. Această vizită este concepută pentru a fi efectuată împreună cu prietenii sau familia și încearcă să pună participanții în pielea familiilor sefarde care au locuit în Alcalá, Guadalajara sau Toledo și printr-un joc distractiv de indicii, coduri și roluri, care arată Alcalá din evrei. perspectivă.

Aranguren le-a anunțat pe profesori și școlari că vor fi „ una dintre primele grupuri care va realiza acest tip de tur ghidat, atât de inovator și distractiv, care vă va face descoperă istoria poporului evreu din Alcalá, care a trăit în pace mulți ani alături de creștini și musulmani”.

González, la rândul său, a salutat participanții în ebraică „Shalom, boker tou le kulam”, el a afirmat, dorindu-le totodată să se bucure de experiența „ să se simtă ca acasă” – a declarat el.

Această inițiativă a luat naștere într-un context de redresare a moștenirii sefarde a orașului care a început în septembrie 2020. Sesiunea plenară a Consiliului Local a aprobat în unanimitate grupurile politice municipale să pregătească candidatura lui Alcalá de Henares pentru Rețeaua Cartierelor Evreiești din Spania.

Acțiuni de formare pentru antreprenorii din sectorul turismului, publicația a unui ghid al cartierului evreiesc Complutense cu traducere în ebraică sau colaborarea în acțiuni ale secției de Studii Sefarde a Universității din Alcalá se alătură acum acestei experiențe sefarde, disponibilă în ultima sâmbătă a lunii pentru tot felul de public la prețul de 5 euro de persoană ca toate celelalte vizite tematice municipale.

Așa cum a anunțat la FITUR 2022, anul acesta, pe lângă vizitele zilnice în oraș, un total de 64 vizite tematice sunt oferite pentru toate gusturile. Pentru rezervarea și vânzarea biletelor, site-ul www.visitalcala.es a fost lansat anul trecut.

Sursa: Alcalá de Henares răspândește moștenirea sefardă Complutense printr-o nouă vizită turistică