Madrid se schimbă, crește, se transformă. Madrid este un oraș deschis, modern, plin de viață. Un capital plural, divers și liber. Considerat unul dintre cele mai bune orașe în care să locuiești datorită calității sale, este leagănul și destinația talentului și locul în care mulți își realizează visele. Referință culturală, de afaceri și turistică, are un viitor promițător în față și se află într-un proces de revitalizare și consolidare. Cu toate acestea, Madridul trebuie să proiecteze o imagine care să rezumă tot acel potențial. O nouă identitate vizuală care își adună esența și atributele diferențiale. Aceasta este povestea unui concurs pentru a o atinge. Vă spunem noi.

Consiliul Local a organizat un concurs internațional de proiecte pentru crearea unei noi identități vizuale pentru orașul Madrid prin intermediul Biroului de Parteneriat și Brand din Madrid, de pe lângă Coordonarea Generală de Economie, Comerț, Consum și Parteneriat din Zona Economie, Inovare și Ocuparea Forței de Muncă. Obiectivul este de a îmbunătăți percepția Marcii Madrid de către prescriptorii externi prin măsurarea impactului acestuia în mass-media și evaluarea acestuia în indici și clasamente internaționale.

Cum ați defini vizual Madridul?Ce imagine credeți că este capabilă să arate acel portret al orașului care, văzându-l, ne transportă imediat în el, oriunde ne-am afla? Dacă aveți o idee, acesta este momentul să o traduceți și să o împărtășiți. Gândiți-vă că concursul este deschis tuturor, atât creatorilor individuali, cât și agențiilor. Desigur, termenul limită de depunere a propunerilor se încheie în martie 45.

Se gândește că noua imagine va fi folosită în dezvoltarea de acțiuni și materiale de comunicare și în promovarea Madridului pentru a-și îmbunătăți poziționarea internațională.

Cum să vă depuneți propunereaDacă doriți să vă trimiteți propunerea, o puteți face până la 21 din martie. Bazele, briefing-ul si toate informatiile despre acest concurs se gasesc in PLACSP, Platforma de Contractare a Sectorului Public cautand numarul dosarului 45/212/02798 în secțiunea „Oferte”. De asemenea, aveți toate informațiile pe site-ul Marca Madrid.

Concursul se va desfășura cu intervenția unui juriu internațional care va fi format din persoane fizice și persoane independente care va evalua propunerile în mod anonim și imparțial, respectând numai criteriile stabilite în baze. Fiecare participant poate depune maximum trei propuneri grafice de identitate vizuală, fiecare în două versiuni, cu și fără cuvântul „Madrid”.

PremiiConcursul, care are un buget total de 145. euro, are o primă fază de eliminare a selecției preliminare bazată pe criterii obiective de solvabilitate și experiență care va fi evaluată de o comisie tehnică în sprijinul juriului. După această fază preliminară de selecție, juriul va evalua propunerile inițiale depuse în mod anonim.

Cei selectați pentru această a doua fază (minimum trei și maxim cinci) vor primi un premiu de 10. euro fiecare și vor trece la faza finală, pentru care vor avea 45 zile pentru prezinta proiectele finale. Câștigătorul concursului i se va atribui un contract pentru elaborarea manualului de utilizare și stil al identității vizuale a orașului Madrid, care cu o sumă maximă care depășește 130.212 euro.

Sursa: Madrid caută o idee pentru a-și promova imaginea