Paradorul de Alcalá de Henares a găzduit în această dimineață prezentarea ediția II a Traseelor ​​cardio-sănătoase, pregătită de Consiliul Local de Alcalá de Henares cu ocazia Săptămânii Inimii, care anul acesta sărbătorește a zecea ediție. Primarul, Javier Rodríguez Palacio, și consilierul pentru sănătate, Blanca Ibarra, au prezentat noua ediție a ghidului împreună cu managerul Spitalului Universitar Príncipe de Asturias, María Dolores Rubio, președintele Alcalá Gastronómica Fomentur, José Valdearcos, președintele Fundației Spaniole pentru Inimă, Carlos Macaya, și Carlos Martiartu, în numele Asociației Inimii Sănătate din Henares. Javier Rodríguez Palacios a animat „ tuturor vecinilor și vecinilor să cunoască aceste trasee cardio-sănătoase și să se bucure de Alcalá de Henares și de spațiile sale verzi și naturale prin cele 6 trasee incluse în acest a doua ediție a ghidului”. O a doua ediție a ghidului Trasee sănătoase pentru inimă care este „ un instrument foarte util pentru cetățeni în ceea ce privește prevenirea sănătății bolilor cardiovasculare și în promovarea unui stil de viață sănătoss”. La rândul ei, primarul Sănătății, Blanca Ibarra , a subliniat „ munca comună dintre Consiliul Local Alcalá de Henares, Spitalul Universitar Príncipe de Asturias și Asociația Inimii Sănătate del Henares în toți acești ani și care a făcut posibilă desfășurarea neîntreruptă a Săptămânii Inimii în ultimii 00 ani

”. În plus, Ibarra și-a exprimat recunoștința „ tuturor entităților care va colabora în această Săptămâna a Inimii: Unitatea de Reabilitare Cardială și Serviciul de Cardiologie al Spitalului Universitar Príncipe de Asturias, Alcalá Gastronómica-Fomentur, Asociația Inimi Sănătate, toți lucrătorii municipali, Societatea Spaniolă de Cardiologie și Fundația Spaniolă pentru Inimă”. Cele 6 rute sănătoase pentru inima sunt detaliate mai jos:

1- Alboreto Dehesa del Batán – Parcul Tineretului.

2- Parcul Simțurilor (Grădina Ioan Paul al II-lea) – Parcul de Felix Rguez. De la Fuente – Parque de los Reyes Magos.

3- Parque Pasillo verde del Camarmilla – Parque de Santa Rosa de Lima – Parcul Garena (Arturo Soria) – Fâșia interioară-Parcul Isaac Peral. 4- Parcul Simțurilor – Grozav Parcul Los Espartales.

5- Parcul Salvador de Madariaga – Orașul vechi.

6- Parcul Simțurilor – BRIPAC de Nord – Parcul Caño Gordo – Grădina Botanică Juan Carlos I.

Miercuri de la : 00 ore, ceremonia de primire pentru mai multe trasee va avea loc simultan: urban, în Parcul Simțurilor și în Parcul Camarmilla. „Miercuri, în parcul O’Donnell ne vom putea bucura de o expoziție de judo, a lui Juan Manuel García Pozo și Mariano Arroyo Martín, vicecampionii european la judo”, a spus Blanca Ibarra.

Puteți consulta ghidul aici.

Sursa: S-a prezentat Ghidul II de trasee pentru sănătatea inimii, care va avea un total de 6 rute