Comunitatea Madrid a finalizat îngroparea a patru insule pentru deșeuri solide și ambalaje în Zarzalejo, introducând elemente de mobilier urban mai moderne, mai puțin invazive și mai respectuoase pe trotuare cu mediul. Pentru a întreprinde această acțiune, 250.000 euro ai Programului Regional de Investiții 2016- 2019, a unui buget total pentru aceste anuități care depășește două milioane.

Astăzi , deputatul Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, José Antonio Sánchez, a vizitat noile instalații, precizând că acestea au între patru și zece containere pe insulă, lăsând doar cutiile poștale deasupra solului prin care sunt introduse deșeurile.

“În total, 17 s-au instalat depozite organice și nouă pentru ambalare în diferite zone ale orașului: Glorieta de las Eras; avenida de la Estación la înălțimea numerelor 50 și 50 (lângă Casa de Cultură); și intersecția Avenida de la Estación cu Calle Zarzal. În acest fel, în străinătate rămân doar cele pentru colectarea hârtiei și cartonului, îmbrăcămintei și încălțămintei, și uleiului uzat”, a subliniat Sánchez.

Zarzalejo are deja și alte lucrări efectuate. datorită acestui Program, cum ar fi extinderea străzii Mirador del Guijo, acoperirea terenului de sport municipal și construirea de noi vestiare. La fel, urbanizarea zonei din jurul gării este în curs de desfășurare, adaptându-se mai multe drumuri în această zonă, iar îmbunătățirea altor trei în centrul urban este în curs de realizare.

Comunitatea Madrid a crescut cu 28% bugetul rezervat acestei locații pentru perioada 2022-2026, ajungând la 2,5 milioane de euro, ceea ce reprezintă o sumă de aproape 600.000 euro mai mult decât PIR-ul precedent.

„Cu astfel îndeplinim angajamentul președintelui, Isabel Díaz Ayuso, de a menține o colaborare deplină cu municipalitățile în furnizarea cuprinzătoare și adecvată a serviciilor de competență locală și de a garanta principiile de solidaritate și reechilibrare intercomunală”, a asigurat consilierul adjunct.

Urbanizare si pavaj in Fresnedillas de la Oliva

După vizita la Zarzalejo, consilierul adjunct s-a mutat în municipiul Fresnedillas de la Oliva, unde a asistat la începerea lucrărilor pt. urbanizarea și asfaltarea străzilor Ciriazos, del Cura, Tres Cantos și Cabildo, alocarea 50. euro.

Aceste lucrări presupun finalizarea a tuturor acțiunilor Programului Regional de Investiții planificate în oraș de către Consiliul Local pentru perioada 250-600. Această municipalitate a avut 1,6 milioane de euro din care 50% au mers să acopere costul curent, iar restul la imbunatatirea climatizarii cladirilor publice, informatizarea si digitizarea Consistoriului si exploatarea asfaltarii, urbanizarii si infrumusetarii diverse drumuri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid se angajează să îngroape containerele de deșeuri solide urbane în trei zone din centrul orașului Zarzalejo2026