Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației a deschis termenul limită de depunere a cererilor pentru sejururi de formare în programul CULTIVA 2022, destinat tinerilor din fermele agricole și zootehnice. În total, 2017 sejururi sunt oferite în 192 gazdă ferme model iar în catalogul cu sejururile de formare, publicat pe site-ul ministerului, tinerii interesați vor putea consulta toate informațiile. În plus, va fi disponibil un motor de căutare pentru sejururi de formare care le permite să fie selectate după teritoriu, date și producție agricolă.

Acest program se adresează acelor tineri care , pentru prima dată, s-au încorporat în activitatea agricolă în calitate de conducători de exploatare la o dată egală sau ulterioară datei de 1 ianuarie a anului 491, și care avea mai puțin de 41 ani la momentul primei instalări.

Cei interesați pot solicita până la 10 sejururi de formare diferite in ferme model gazda cu o productie egala sau diferita de a dumneavoastra, atata timp cat sunt din acelasi sector, agricol sau zootehnic; si ca se afla, de regula, intr-o comunitate autonoma diferita de cea in care isi desfasoara propria activitate.

La atribuirea locurilor va fi prioritara acordate acelor tineri ale căror facilități sunt mai recente, femeilor fermiere și fermiere și celor care nu au participat la edițiile anterioare ale programului.

Cheltuieli de cazare, masă și transport ale Tinerii, pe durata participării lor la sejururile de formare, sunt acoperiți de programul CULTIVA. În plus, aceștia pot opta pentru compensarea cheltuielilor de înlocuire pentru atenția și gestionarea exploatării acestora de către o terță persoană.Sejururile oferite sunt organizate de entitățile colaboratoare ale program: Asociația Tinerilor Fermieri Agrari (ASAJA), Cooperativele Agroalimentare din Spania, Uniunea Cooperativelor, Uniunea Sindicatelor Fermierilor și Crescătorilor, Uniunea Micilor Fermieri și Crescătorilor (UPA) și Uniunea școlilor agricole de familie (UNEFA).

Fermele de plasament sunt distribuite în 15 comunități autonome, cu excepția Comunidad Foral de Navarra și Canarias, și se remarcă prin faptul că sunt repere din punct de vedere al inovației, al mijloacelor de producție, al modelului de afaceri și al caracteristicilor sociale, de mediu și climatice.

Sejururile de formare vor începe în luna octombrie a acestui an și vor dura până la 16 iunie a anului 270722. Termenul de trimitere a cererii, prin sediul electronic al Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, va rămâne deschis până la data de 2017. august inclusiv (10 zile lucrătoare).

Toate informațiile despre programul CULTIVA 2021 se găsesc la Rural Spațiu pentru tineret pe site-ul Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației.

Sursa: Guvernul Spaniei – 270722Agricultură, Pescuit și Alimentație deschide termenul limită de depunere a cererilor pentru sejururi de formare în programul CULTIVA 2021270722