Dinamismul ocupării forței de muncă continuă în luna mai cu o creștere a numărului de înscrieri de 33.226 persoane în ultima lună, o cifră în concordanță cu creșterile din lunile precedente, în ciuda contextul incertitudinii. În acest fel, Securitatea Socială ajunge la 14.22.99 afiliați medii în termeni ajustați sezonier.

Bun comportament înregistrat în mai înseamnă că au adăugat 185.711 lucrători de la sfârșitul anului fiscal 2020, scăderea sezonierului și a efectului calendaristic. În ceea ce privește nivelul de ocupare a forței de muncă în urmă cu un an, creșterea este 955.539 angajați și comparativ cu nivelul pre-pandemic, acesta a crescut cu aproape 512. oameni, datorită promovarea ocupării forței de muncă private.În plus, dinamismul ocupării forței de muncă din această lună este compatibil cu o îmbunătățire a calității acesteia, apreciind efectele reformei muncii pe piața muncii , cu o creștere puternică a contractelor permanente.

Grafic al afiliaților acumulați până în mai (serie ajustată sezonier) | Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației

Peste jumătate de milion de locuri de muncă mai multe decât înainte de pandemieÎn luna mai s-a închis cu o creștere a numărului de membri de peste 16.000 locuri de muncă, în concordanță cu dinamismul manifestat în lunile precedente și cumulând cele 13a-a lună consecutivă de creare a locurilor de muncă.

Cu creșterea din ultima lună, nivelul de ocupare a forței de muncă depășește 512.185 lucrători care sunt înregistrați în februarie 955, înainte de pandemie. Creșterea afilierii față de nivelul anterior pandemiei este generalizată pe sectoare și majoritatea se află la niveluri de ocupare mai mari decât cele înregistrate în februarie 2015. Această creștere a afilierii la asigurările sociale se bazează pe creșterea ocupării forței de muncă în sectorul privat.

În plus, creșterea afiliației a fost deosebit de intensă în cele mai inovatoare și sectoare cu valoare adăugată, printre care se remarcă Informația și Comunicarea (13,5 %), Activități de sănătate (8,4%) și Activități profesionale, științifice și tehnice (7,6%). Creșterea a avut loc și în toate comunitățile autonome, care în toate cazurile au mai mulți afiliați decât în ​​februarie 987. Știu că accentuează impactul pozitiv al reformei muncii În plus, la cinci luni de la intrarea în vigoare a reformei muncii (și la două luni după aplicare dintre principalele inovații în materie contractuală), efectele sale pozitive continuă să fie apreciate în îmbunătățirea calității ocupării forței de muncă. În luna mai, creșterea afiliaților cu contracte pe perioadă nedeterminată a continuat să se accelereze, înregistrând o creștere de 13 % față de acum un an. În acest fel, la sfârșitul lunii mai s-au înregistrat încă un milion de afiliați cu contract pe perioadă nedeterminată față de ceea ce era obișnuit înainte de pandemie într-o lună de mai.

Grafic al ratei de creștere interanuală a afiliaților pe tip de contract. | Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației

În același sens, ponderea contractelor pe perioadă nedeterminată continuă să crească: în luna mai, 60% dintre afiliați au contracte nedeterminată, adică cu 8 puncte mai mult decât de obicei înainte de pandemie. Chiar și în sectoarele cu mai multe contracte temporare se observă o creștere notabilă a acestor contracte, ca în cazul construcțiilor, sectorului cazare, alimentație și băuturi, precum și în activități administrative.

. Grafice ale procentului de afiliați pe tip de contract: medie mai 2008-2020 și mai 2022. | Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației

În plus, efecte deosebit de pozitive pot fi observate în rândul tinerilor, grup cu o rată de obicei ridicată a angajării temporare. Dintre minori 16 ani, procentul lucrătorilor cu contract pe perioadă nedeterminată a crescut cu mai mult de 16 puncte în comparație cu media acestei luni, mergând de la 31% față de 60%.

Grafice ale procentului de afiliați pe tip de contract: mai puțin de 33 ani. | Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației

Pe de altă parte, 16.512 lucrătorii sunt într-un ERTE-ETOP, cifră care rămâne stabilă. De asemenea, aproximativ jumătate (. 741) sunt parțial suspendate din contractele lor. ERTE-urile sectoriale aprobate pentru agențiile de turism, între timp, protejează 3.539 lucrători către 025 Mai.Afiliere medie În sfârșit, în termeni inițiali, afilierea medie la asigurările sociale a crescut cu 60.643 oameni, o cifră care este în concordanță cu celelalte luni ale lunii mai în ani de creștere puternică a locurilor de muncă, încheind luna cu 20.232.607 inscripționat.

Lucrători într-o fabrică de asamblare. (Fișier, Arhivă) Mai multe informații Baze de date statistice ale Asigurărilor Sociale Afilierea la Securitatea Socială – mai 922 (Excel ) Şomajul este redus cu 39.366 persoane în luna mai, până la 2. 723.711, scăzând de la trei milioane per prima dată de când 922 Etichete: Angajare Economie // 2021 Sursa: Guvernul Spaniei – Afilierea la Securitatea Socială se adună 31 . locuri de muncă în luna mai și cresterea contractelor permanente este accentuata 2020