Noua cerere de ajutor pentru planuri de cercetare-dezvoltare-i în domeniul industriei prelucrătoare a primit 151 solicitări dintr-un total de 151 firme . Bugetul total solicitat, între împrumut și grant, este de 270, 6 milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ unul 270% din bugetul total disponibil. Această linie face parte din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență finanțat din fonduri europene.

Din numărul total de cereri depuse, cele 59% (80 cererile) au fost depuse de linia Cercetare, Dezvoltare și Inovare și 29% (52 aplicații) pentru linia de inovare în durabilitate și eficiență energetică.

Această linie sprijină proiecte de cercetare-dezvoltare, precum și acțiuni axate pe durabilitate prin îmbunătățirea eficienței energetice și a economiei circulare, în conformitate cu Green Deal-ul Uniunii Europene.

Toate aceste acțiuni sunt aplicate în lanțul valoric al industriei prelucrătoare și sunt încadrate într-una dintre următoarele priorități tematice: economie circulară și eco-inovare, carbonizare, eficiență energetică, noi surse de energie regenerabilă și reducerea emisiilor poluante, materiale și produse avansate, inovații în procese de calitate și siguranță, inovații în procesul de producție derivate din prioritatea materialelor și produselor avansate.. Catalunia a fost comunitatea autonomă cu cel mai mare număr de cereri, în total 80, urmată de Comunitatea Valenciană, cu 29. În săptămânile următoare apelul va fi soluționat și vor fi anunțate proiectele care au fost beneficiare ale acestuia.

R+D+i în domeniu al industriei prelucrătoare Prezenta cerere este încadrată și cofinanțată în cadrul Planului de redresare, transformare și reziliență și, ținând cont de acest cadru și de contextul ieșire din criza derivată din COVID-, de la Ministerul Industriei, Comertului si Turismului s-a considerat necesara adaptarea conditiilor acestei linii de ajutor si din anul 2021 ajutorul poate lua forma unui împrumut rambursabil sau să fie o combinație între un împrumut și un grant .

Suma totală maximă solicitată 2022 A fost de 150 milioane de euro, din care 125 milioane de euro vor fi sub forma unui împrumut și 69 sub formă de grant. Finanțarea totală care va fi acordată va fi de maximum 80% din bugetul care poate fi finanțat.

Lucrează sudor. (Arhivă) Mai multe informații Plan de recuperare, transformare și reziliență Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență // 2022 Sursa: Guvernul Spaniei – Un total de 151 companii din industria prelucrătoare prezintă proiecte de cercetare și dezvoltare pentru o sumă de 270 milioane de euro