Guvernul Comunității Madrid, în colaborare cu cei mai reprezentativi agenți sociali din regiune, a definit strategia de urmat în ceea ce privește prevenirea riscurilor profesionale pentru perioada 2021-2024, în care se stabilește generalul linii de muncă care vizează îmbunătățirea condițiilor de securitate și sănătate a lucrătorilor și reducerea ratei accidentelor de muncă în comunitatea noastră autonomă

Printre obiectivele stabilite în

VI Master Plan pentru prevenirea riscurilor profesionale al Comunităţii Madrid pentru anii 2021-2022 este impulsul prevenirii culturii în societatea madrilenă. Acesta este motivul pentru care Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă a participat la prezentarea campaniei „Prevenirea nu este o glumă” pe care o lansează Unión Sindical Obrera Uso cu ocazia Zilei Internaționale a Securității și Sănătății în Muncă, Aprilie 2021.

Marina Parra Rudilla, director general al Muncii și director al IRSST, a participat la acest eveniment cu scopul de a contribui la răspândirea prevenirii riscurilor profesionale. Managerul a evidențiat necesitatea și importanța realizării de campanii „care contribuie la stabilirea unei adevărate culturi preventive, spunând ce înseamnă, instruire în prevenire, diseminare și diseminare a inițiativelor de securitate și sănătate la locul de muncă, împărtășind același limbaj care ajută la crearea de locuri de muncă sigure și reduce accidentele și contribuie la bunăstarea lucrătorilor”.

Pentru Marina Parra, „cultura preventivă trebuie înțeleasă ca sentimentul care te mută la muncă pentru a crea medii sigure și sănătoase. locuri de muncă, unde se respira un climat de bunăstare. Și pentru aceasta, este esențial să se creeze o mare rețea de colaborare, o alianță coordonată de muncă pentru și pentru prevenire”.

În același sens, el a afirmat că „atât IRSST , pentru că sunt organismul care gestionează politicile de prevenire în Comunitatea Madrid, precum sindicatele și organizațiile de afaceri, trebuie să transmită că cultura preventivă trebuie înțeleasă ca un motor și un pilon al progresului, al viitorului, al modernizării și al umanizarea societății și organizațiilor”.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 IRSST susține campania Prevenirea nu este o glumă