#Madrid –

Directorul general Comerț, Consum și Servicii, Marta Nieto, a participat la inaugurarea noului magazin IKEA din Centrul Comercial Westfield Parquesur din Leganés.

Unitatea pe care tocmai l-a deschis multinaționala suedeză IKEA în Comunitatea Madrid a avut o investiție de 19,5 milioane de euro și are peste 5.000 de metri pătrați repartizați pe două etaje și un sortiment de peste 2.000 de referințe.

Compania a optat pentru un format mai compact pentru a răspunde interesului pe care locuitorii municipiului l-au manifestat pentru brand. Clienții vor putea solicita orice referință IKEA, care va fi disponibilă în 24 de ore.

În discursul său, Marta Nieto a subliniat că „angajamentul IKEA față de Comunitatea noastră constituie un exponent clar al bunei stări de sănătate de care se bucură comerțul din Madrid și liderul regiunii în ceea ce privește primirea investițiilor străine.” .

IKEA și-a arătat angajamentul față de Comunitatea Madrid încă de la origini, devenind un reper și un element de dinamizare a comerțului din regiune. Noul sediu va genera 110 locuri de muncă. De asemenea, are în vedere deschiderea de noi magazine și o duzină de puncte de contact în următorii doi ani, cu o prognoză de angajare de 450 de persoane.

La ceremonia de deschidere, directorul general Comerț, Consum și Servicii al Comunității Madrid a fost însoțit de Teppo Tauriainen, ambasadorul Suediei în Spania; Francisco Martín Aguirre, delegat al Guvernului Spaniei; Miguel Ángel Recuenco, primarul orașului Leganés; Nurettin Acar, CEO al IKEA în Spania; Oliver Doblas, manager de magazin al IKEA Leganés; și Alberto Fossati, Area Manager la IKEA IBERICA, SA

Acesta este al șaptelea magazin pe care multinaționala suedeză îl deschide în regiune, alături de marile sale locații din Alcorcón, Ensanche de Vallecas, Torrejón de Ardoz și San Sebastián de los Reyes; cele două magazine urbane ale sale din Goya și Las Rozas, precum și spațiul de planificare pe care îl are pe strada Fuencarral și diferitele puncte de colectare situate în magazinele sale și în alte spații.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, obiectiv strategic al multinaționalelor din sectorul comercial