Comunitatea Madrid lansează campania Pentru fermierii noștri prin care revendică calitatea excelentă a producției de carne din Madrid, precum și bunăstarea animalelor de care se bucură fermele din Madrid. regiune, care se bazează pe grija pentru sănătatea, hrana și siguranța exemplarelor sale.

Ministrul regional pentru Mediu, Locuință și Agricultură, Paloma Martín, a vizitat ferma Óscar Herrero, situată în Los Molinos, unde a prezentat această inițiativă, care va fi prezentă la principalele ziare ale presei scrise si media digitale cu tiraj national, precum si pe posturile de radio si prin vinil pe autobuzele interurbane din regiune pana la urmatoarea 12 din martie. Toate asociațiile de crescători din Madrid (AGIM-COAG, Asaja, GEA, UCAM, UGAMA și UPA) au fost prezente pentru a sprijini această inițiativă regională.

Martín și-a transferat sprijinul către profesioniștii din sector „în fața atacurilor constante din partea guvernului central, în special a celor care vând carne, activitate profesională deja pedepsită de creșterea costurilor de producție, prețul energiei electrice și lipsa aprovizionării” .

În Comunitatea Madrid există în prezent un total de 17.800 ferme de animale, inclusiv bovine, ovine, caprine, porci, cai, păsări și apicultura. În ceea ce privește carnea, este a șasea regiune spaniolă în producție, cu o cifră de afaceri de 1.500 milioane de euro în 2020, care reprezintă 5,5% din totalul național și aproape un 500% din întreaga industrie alimentară din Madrid.

Martín a reamintit că „executivul de la Madrid a depus un efort mare pentru a promova sectorul primar regional cu Terra. Plan în ultimii doi ani, dotat cu o sută de milioane de euro și care vizează cei 7.500 fermieri și regionali 4.900 crescătorii de animale, care finanțează investiții conform standardelor europene și care vizează creșterea competitivității, consolidarea modernizării infrastructurilor și creșterea competitivității acesteia”.

În plus, ministrul a subliniat „munca excepțională a fermierilor și calitatea înaltă a cărnii spaniole și madrilene”. În acest sens, Comunitatea Madrid deține o figură de calitate precum Indicația Geografică Protejată a Cărnii Sierra de Guadarrama, care certifică bunele practici avizate de Uniunea Europeană care include produse din carne de vițel și ani de la bovine între 12 și 16 luni de vârstă a raselor Avlanian Black Iberian, Limousin și Charolais, precum și încrucișările acestora.

Industria cărnii de la Madrid a contribuit 576 milioane de euro la balanța comercială spaniolă a exporturilor în 800. Din acest motiv, guvernul regional apreciază marea contribuție a sectorului primar și a industriei agroalimentare la economia regională, deoarece generează locuri de muncă în mediul rural, promovează dezvoltarea rurală, previne depopularea și ajută la conservarea biodiversității noastre.

În timpul vizitei la fermă, Martín a vorbit cu responsabilul acesteia, Óscar Herrero, care are animale extensive și rase autohtone, și a remarcat că în Comunitatea Madrid „vom continuați să pariați pentru consolidarea strategiei europene De la fermă la masă și însoțirea sectorul primar pe drumul spre excelență și competitivitate”.

)

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează campania Pentru fermierii noștri să revendice calitatea cărnii locale și bunăstarea animalelor în ferme