Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a subliniat că „odată cu crearea recentă a 62 nou Echipament VioGén, am dublat numărul de agenți din Corp până la aproape 1.50 dedicat combaterii flagelului violenței sexiste”.

Grande Marlaska s-a referit la această creștere în timpul inaugurării postului principal al Civilei Paznic în Puente Genil (Córdoba) , care are unul dintre 62 Echipamente VioGén create în Andaluzia . La eveniment au participat și delegatul Guvernului în Andaluzia, Pedro Fernández; subdelegatul Guvernului la Córdoba, Rafaela Valenzuela; directorul general al Gărzii Civile, María Gámez; și primarul din Puente Genil, Esteban Morales.

Ministrul a mulțumit bărbaților și femeilor din cazarmă pentru eforturile lor de a reduce rata criminalității în Puente. Regiunea Genil, care a scăzut timp de cinci ani consecutiv. „Scenariul de securitate și liniște pe care ați contribuit la întărirea dumneavoastră este o cerință fundamentală pentru ca municipalitatea să continue să fie un centru de dezvoltare comercială și de afaceri”, a declarat acesta.

. Grande-Marlaska a recunoscut în mod expres sprijinul consiliului pentru a face posibilă construirea unei clădiri adaptate nevoilor de securitate din regiune. „Noul post îmbunătățește serviciul cetățenilor, cu dependențe mai pregătite. Îmbunătățește operabilitatea, cu o locație care permite timpi de răspuns mai rapid. Și îmbunătățește capacitățile logistice, cu facilități pentru depozitarea resurselor și parcarea vehiculelor”, a explicat.. După inaugurare și după vizitarea dotărilor, Grande-Marlaska a descoperit și indicatorul stradal pe care se află clădirea, pe care îl redenumește „Avenida de la Guardia Civil”.

Clădiri și locuințe oficialeInaugurarea culminează un proces început în 2004 cu semnarea unui Protocol de colaborare între Managementul Infrastructurii și Echipamentelor Securității Statului (GIESE) și al Consiliului Local Puente Genil. Lucrarile au inceput doi ani mai tarziu pe amplasamentul cedat de catre consiliul orasului in Zona Industriala „Las Flores”.

Baraca are doua cladiri cu clar diferenţiate, una dintre ele destinată dependenţelor oficiale, iar cealaltă locuinţelor. Primul bloc este compus dintr-un etaj demisol cu ​​garaj, vestiare, magazie; și un parter cu birouri, birouri, centru de detenție și birou Viogén. Blocul este format din trei imobile cu demisol si trei etaje, in total . pavilioane.

Până acum, Garda Civilă din Puente Genil a ocupat o proprietate de stat clădire construită în 1958, care a fost schimbată cu noua clădire cedată de Puente Primaria Genil pentru mutarea postului principal. Integrata in Compania a 5-a Lucena, cazarma garanteaza securitatea municipiului Cordovan, cu o populatie de peste . .0 persoane și o extindere teritorială de 183,50 kilometri pătrați.

Mai multe informatii Telefon de atenție pentru victimele violenței de gen Sursa: Guvernul Spaniei – Grande-Marlaska evidențiază la Puente Genil întărirea trupelor din Garda Civilă pentru a lupta împotriva violenței de gen