Livrarea include un total de 98 paleți, cu peste un milion și jumătate de medicamente în valoare totală de cincizeci de tone.

Ministerul Sănătății a efectuat un nou transport pentru asistență medicală și ajutor umanitar în războiul din Ucraina. Transportul a plecat luni din facilitățile Centrului de Farmacie Militară a Apărării din Baza Militară San Pedro din Colmenar Viejo aparținând Ministerului Apărării.

Aceste loturile au fost completate în întregime prin donații de la Sistemul Național de Sănătate (SNS), prin Institutul Național de Management în Sănătate (INGESA), responsabil cu coordonarea transporturilor de ajutoare umanitare, facilitarea procedurilor birocratice și a autorizațiilor precum colaborarea și coordonarea cu restul instituții implicate

Un total de 98 paleți, cu peste un milion și jumătate (1.549.161) de unități de droguri însumând mai mult de 50 tone de ajutor umanitar.

Acest nou lot se adauga celor anterioare trimise de Ministerul Sanatatii cu ajutorul unde au fost incluse donații de la Garda Civilă, Comunitățile Autonome și Rezerva strategică a Ministerului Sănătății însuși. Suma acestor expedieri anterioare a fost 64 paleți, cu o încărcătură de aproape 14.14 kilograme și pentru o valoare de 1.98.549 euro.

Mai multe informatii Web Ucraina urgent Sursa: Guvernul Spaniei – Sănătatea face un nou transport medical către cei strămuți de războiul din Ucraina