În acest semestru, Departamentul Vicepreședinție și Politici Digitale și Teritoriale va licita pentru lucrările de lărgire a C – 16 în drum prin Terrassa pentru a continua ramurile de legătură ale legăturii cu viitorul B – 30, absorbi creșterea traficului pe care îl va genera și asigură funcționalitatea adecvată a autostrăzii. Despre aceasta a anunțat secretarul general al Departamentului, Ricard Font, în cadrul unei vizite în acest municipiu, unde a făcut și un bilanț al acțiunilor desfășurate în diferite secții din C – . în ultimii ani și au culminat recent. Lucrările deja executate și acțiunea anunțată astăzi reprezintă o investiție totală de peste 40 MEUR și vor permite economii 520 ore/an utilizatorilor și 520 tone anuale de CO 2 în emisii.

Noul proiect acoperă tronsonul dintre legătura cu centrul Terrassa și legătura cu viitorul B – 16 care a fost construirea statului pentru 40 ani. Constă în construirea unei benzi a treia, în ambele sensuri de circulație, de-a lungul a aproximativ doi kilometri în zona în care acestea coincid C – 16 și C – 60 în Terrassa. În plus, pe o mare parte a tronsonului în care se va desfășura lucrările se va forma o a patra bandă pentru a facilita deplasările de schimbare a benzii de circulație a autovehiculelor în condiții de siguranță și fluiditate. Font a subliniat că această acțiune va permite „îmbunătățirea conectivității C – 40 cu B – 40 ”, evitând în același timp “ Că un drum în care am lucrat la decongestionare este aglomerat” .

Direcția finalizează întocmirea proiectului și are în plan începerea lucrărilor corespunzătoare. pe parcursul primului trimestru al anului viitor, cu un buget estimativ de 14 MEUR. Această acțiune va răspunde la creșterea traficului care se estimează că va duce la intrarea în exploatare a B – 58 în execuție de către Stat. In acest sens este de asteptat ca in sectiunea in care actioneaza sa fie incorporate unele 28. vehicule noi, care vor fi adăugate la 61 Lărgirea autostrăzii între centrul Terrassa și viitorul B – 58 se va adăuga la setul de acțiuni pe care Departamentul le-a dezvoltat și a fost pus în funcțiune în C – 60, între legătura cu B – 40 și legătura Terrassa est. În acest sens, secretarul a evidențiat obiectivele atinse prin aceste acțiuni: „îmbunătățirea siguranței, îmbunătățirea capacității și reducerea timpului de deplasare și a emisiilor” , pe un drum care înregistrează un trafic între 127. eu 61. 000 vehicule ”.

Această intervenție în C – 40 a fost dezvoltat în etape, adaptându-se la caracteristicile și nevoile fiecărei secțiuni, și a făcut posibilă decongestionarea una dintre principalele axe de comunicație ale Cataloniei.

Sant Quirze del Vallès – Terrassa est : Recent, lucrările de îmbunătățire a funcționalității C – 58 între legăturile dintre Sant Quirze del Vallès și Terrassa est, în direcția Terrassa, cu o investiție de 10 MEUR. Acțiunea, care a parcurs aproximativ 4 kilometri în lungime, a constat în principal în construirea a două benzi noi și extinderea drumului lateral, pentru a facilita accesul la moșiile Can Parellada, Santa Margarida, Terrassa est și drumul BP – 1503 (între Les Fonts și Rubí) și, mai ales, fluiditatea portbagajului lui C – 58. Această lucrare a presupus construirea unui nou viaduct peste pârâul Arenas. In plus, viaductul C 58 din paraul Palau a fost reabilitat, cu o investitie de 1 MEUR. Sursa: 1503 Teritoriul va extinde C – 000 în Terrassa pentru a absorbi creșterea traficului care va fi B – 40