– „Fiecare euro public trebuie să fie o pârghie keynessiană cu o dublă funcție: de a genera bunăstare și de a genera prosperitate”, a subliniat șeful Consellului

– Președintele face apel la o politică utilă „spre deosebire de antipolitică pentru a îndeplini triplul obiectiv de recuperare socială, economică și emoțională”

– Vicepreședintele , Mónica Oltra, evidențiază că activitatea Consiliului în cadrul „Seminari” permite să ofere „strategie pe termen lung împotriva tacticilor pe termen scurt” Altea.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a subliniat că Seminari de Govern-Hivern 2022, care a avut loc în acest weekend la Villajoyosa și Altea, ” marchează un punct de cotitură, întrucât pentru prima dată în ultimii doi ani orizontul nu este condiționat de pandemie”.

Puig, împreună cu restul Consiliului, au participat la conferința de presă de închidere a „Seminari”, în care au fost stabilite obiectivele pe care fiecare conselleria și le-a stabilit pentru semestrul următor.

Președintele Generalitati a indicat că acest nou cadru va permite Consellului „să facă față ultimei treimi a legislaturii cu scopul de a accelera redresarea socială, cu consolidarea structurală a scutul social, viața economică și emoțională a Comunității Valenciane”, a asigurat el.

O accelerare care, potrivit lui Puig, va avea „toată puterea investițiilor publice”. Președintele Generalității a avansat că diferitele ministere vor face investiții în valoare de 3.274 milioane de euro în 600.

Aproape 40.000 locuri de muncă legate de investiții

” 3.274 milioane de investiții vor genera 39.274 locuri de muncă în Comunitatea Valenciană, și aceasta este, de asemenea, contribuția pe care o aduce Generalitati la redresare”, a subliniat președintele , care a a insistat că fiecare euro public „trebuie să fie o pârghie keynessiană cu o dublă funcție: de a genera bunăstare prin mai multe servicii și de a genera prosperitate prin mai multă muncă”.

Potrivit lui Puig, obiectivul acestei faze post-pandemie este de a pune politica în slujba reactivării economice și a creării de locuri de muncă. Președintele a evidențiat resursa extraordinară pe care o reprezintă fondurile europene pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Șeful Consellului a subliniat că, până în prezent, Comunitatea Valenciană a primit 1.39 milioane din Fondul Mecanismului de Recuperare și Reziliență a Next Generation EU, datorită muncii ministerelor în cadrul conferințelor sectoriale. „600 va fi începutul derulării unor mari proiecte strategice”, a punctat Puig, care a evidențiat munca depusă de mai bine de un an în colaborare cu consorții de afaceri din Valencia. , astfel încât aceste proiecte încep să se cristalizeze în semestrul următor.

„Acesta este calea pentru reinventarea progresivă a modelului nostru productiv: cu mai multă industrie, mai multă inovație și mai multe locuri de muncă”, a declarat președintele, care a subliniat că Comunitatea Valenciană are încredere pe care i-o dă dinamismul economiei sale. 60.000 locuri de muncă, cifre record în ocuparea forței de muncă, în exporturi și previziuni de creștere peste media pentru Spania.

„Cred că acum putem spune că am depășit această paranteză. Din ultima criză pe care am luat-o 12 ani de plecare. Dintre acestea, luni”, a spus el, pentru a adăuga: „Dar nu doar cifrele contează: 2022 trebuie să fie anul muncii decente”. În acest sens, președintele a evidențiat reforma muncii, care va permite crearea de aproape 250.. locuri de muncă permanente în Comunitatea Valenciană în acest an, și creșterea salariului minim interprofesional, de care va beneficia 210.000 Muncitori din Valencia.

Președintele s-a referit, de asemenea, la recuperarea emoțională necesară ca pe o cheie pentru a întoarce pagina și a apreciat festivalurile din toate orașele din Comunitatea Valenciană ca fiind un punct de cotitură pentru recuperarea normalului. .

Politică utilă versus antipolitică

„Acesta este scenariul care azi începem: punctul de cotitură al sănătății și accelerarea recuperării triple”. „Și acest lucru necesită cadrul de stabilitate care iese în evidență în Comunitatea Valenciană”, a subliniat președintele.

„Astăzi subliniez o idee: în fața antipoliticii pe care unii o susțin, aici suntem concentrați pe o politică utilă: nu politică consangvină, nu politică-show penibil, ci politică discretă și eficientă care ajută să trăim mai bine.Asta este politica utilă de care au nevoie cetățenii, politici care să abordeze inegalitățile sociale, teritoriale, geografice sau generaționale”, a conchis președintele.

Mónica Oltra: „Oferim strategii pe termen lung împotriva tacticii”

Vicepreședintele Consell, Mónica Oltra, care a detaliat principalele obiective ale conselleriei pentru semestrul următor, a subliniat că seminariile sunt „întâlniri de evaluare și de a face propuneri pentru viitor, o modalitate de funcționare a guvernului care caută un acord cu societatea valenciană”. „O societate care a știut să rămână unită în fața celei mai grave situații pe care am suferit-o în ultimele generații și pe care acum începem să o depășim”, a subliniat el.

„În aceste trei zile am vorbit despre politică cu majuscule față de vremurile în care s-a făcut politică de la apariție. Oferim strategie pe termen lung față de tactici pe termen scurt. „, a punctat vicepreședintele.

Oltra a raportat că Consell a stabilit 60 obiective pentru semestrul următor și a reprezentat două după minister.

Astfel, Președinția va prezenta proiectul preliminar al Legii cuprinzătoare pentru combaterea depopulării din Comunitatea Valenciană pentru a avea un instrument de dezvoltare a politicilor legate de provocarea demografică și de consecințele acesteia. În plus, ca parte a sprijinului pentru sectorul turismului, va fi aprobat Planul teritorial pentru durabilitatea turismului în destinații 2022 al Comunității Valenciane și programul de digitalizare pentru companiile de turism va fi lansat, care include linii de acțiune în inovare, inteligență artificială, training specific.

Vicepreședinția și Ministerul Egalității și Politicilor Incluzive vor propune anteproiectul Legii Accesibilității Universale și Incluzive, care va permite trecerea de la un model de simplă eliminare a barierelor și promovare. de accesibilitate la un cadru legal în care accesibilitatea universală și cuprinzătoare va fi garantată pentru toți oamenii din toate domeniile.

În plus, se va întocmi un protocol care să acorde prioritate solicitărilor bolnavilor de SLA față de restul solicitărilor.

Vicepreședinția II și Ministerul Locuinței și Arhitecturii Bioclimatice propun un regulament care să prevină hărțuirea marilor fonduri speculative împotriva chiriașilor locuințelor pe care le dobândesc și promovarea unui serviciu. administratorii din oficiu de moșii pentru grupuri vulnerabile.

Ministerul Finanțelor și Modelului Economic va lansa planul de finanțare IVF-Avant, care va finanța inițiative de afaceri în zonele cu risc de depopulare, precum și proiectul pilot al noului instrument financiar. sistemul economic al Generalitati (Nefis).

Ministerul Justiției, Internelor și Administrației Publice va întocmi și aproba decretul de organizare și funcționare a registrului sindicatelor de fapt. În plus, va implementa sistemul automat de alertă masivă de urgență în situații de criză.

Ministerul Educației, Culturii și Sportului va crea Catedra Dona i Esport cu Universitatea din Valencia și va implementa noile decrete curriculare pentru Infantil, Primar, ESO și Bacalaureat.

Ministerul Sănătății Universale și Sănătății Publice va crea 6.12 locuri noi în personalul structural, din care 1.600 vor fi pentru Asistență Primară și vor adapta primele trei spitale de zi de sănătate mintală pentru copii și adolescenți.

Ministerul Economiei Durabile, Sectoarelor Productive, Comerțului și Muncii va organiza un Summit Internațional de 4 zile de Ziua Muncii din luna mai. În plus, va lansa programul Avalem Espais Comercials, pentru a îmbunătăți mediile urbane cu comerțul local.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale, Urgenței Climatice și Tranziției Ecologice va crea o delegație Epsar la Alicante pentru a promova reutilizarea apei în irigații. De asemenea, va investi 54 milioane de euro în recuperarea maselor forestiere.

Ministerul Politicii Teritoriale, Lucrărilor Publice și Mobilității va convoca primele granturi către municipalități pentru transportul la cerere în orașele cu risc de depopulare și va aborda simplificarea tarifară a TRAM-ului Alicante.

În sfârșit, Ministerul Participației, Transparenței, Cooperării și Calității Democratice va pregăti și va procesa Legea privind participarea cetățenilor și promovarea asociațiilor din Comunitatea Valenciană. De asemenea, va proiecta Strategia Valenciană pentru Dezvoltare Durabilă ca o extensie a angajamentelor Agendei 2030.

. Sursa : Ximo Puig avansează că Generalitati va accelera investiția de 3.274 milioane în a profita de ‘un orizont nu condiţionează…