Această întâlnire, la care au participat și președintele Cabildo, Mariano Hernández Zapata, și primarii din Los Llanos, El Paso și Tazacorte, a servit pentru a face bilanțul progreselor înregistrate de toate administrațiile în răspunsul la consecinţele erupţiei vulcanice şi să continue să avanseze în politicile de reconstrucţie a insulei.

Comisia a aprobat și un raport privind acțiunile și măsurile întreprinse până în prezent, care va fi transmis Avocatului Poporului. Ministrul a subliniat că colaborarea între instituții continuă să fie esențială, la un an de la încheierea situației de urgență.

Mobilizarea resurselor fără precedentGuvernul Spaniei a mobilizat deja 500 de milioane de euro în ajutor, de care au beneficiat peste 24.000 de persoane, familii și companii. Adăugând contribuțiile Guvernului Insulelor Canare și Guvernului Cabildo, cifra se ridică la 670 de milioane, o mobilizare de resurse fără precedent în administrația spaniolă, după cum a explicat Bolaños.

În decembrie anul trecut, Executivul a aprobat un decret-lege regal, a cărui validare va fi votată săptămâna viitoare în Congresul Deputaților, de prelungire a moratoriului asupra creditelor, ERTES și a indemnizației pentru încetarea activității și ajustarea ajutorului pentru pierderea locuințelor astfel încât Pot accesa femeile văduve care erau uzufructuare, dar nu proprietare de case afectate de erupție.

În plus, Bugetul General de Stat 2023 prevede un total de 140,6 milioane pentru La Palma, alocate pentru măsuri la fel de relevante precum un nou plan de ocupare a forței de muncă, un plan de locuințe pentru cei afectați în Puerto Naos și La Bombilla sau un acord specific pentru îngrijirea sănătății mintale.

Șeful Președinției a transmis din nou sprijinul guvernului locuitorilor din La Palma și a insistat că munca va continua mână în mână cu toate administrațiile. „La Palma are un viitor și este un viitor durabil din punct de vedere ecologic, urban, economic și social. Vom fi devotați insulei până când proiectele de viață ale tuturor palmierilor vor fi reconstruite”, a reiterat ministrul.

Prezentarea noului echipament EIRIFMinistrul Félix Bolaños în timpul discursului său la prezentarea noilor unități ale echipelor EIRIF. | Piscina Moncloa/Fernando Coto

În cadrul sesiunii de astăzi, Félix Bolaños a participat la prezentarea noilor unități ale echipelor EIRIF. Un act, a explicat ministrul, care arată angajamentul hotărât al Executivului în apărarea publicului și un semn că colaborarea dintre diferitele Administrații dă rezultate mult mai pozitive.

Vizită la casele din Los LlanosMinistrul Președinției a vizitat și casele din Los Llanos, livrate acelor oameni care și-au pierdut casele în urma erupției vulcanului. Bolaños a mers acolo pentru a afla despre nevoile bărbaților și femeilor relocați în această zonă a insulei. Până în prezent, au fost livrate în total 298 de proprietăți.

Ministrul Félix Bolaños și președintele Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres, pe insula La Palma. (Piscina Moncloa/Fernando Coto)

Mai multe informatii Guvernul va reduce impozitul pe venitul persoanelor fizice pentru companiile din La Palma care sunt impozitate prin regimul de estimare obiectivă (07.11.2022) Guvernul anunță un nou Plan de locuințe, prelungirea moratoriului ipotecar și 6,5 milioane de ajutoare pentru cei afectați de vulcanul La Palma (19.09.2022) Etichete: Palma Sursa: Guvernul Spaniei – Félix Bolaños subliniază că guvernul Spaniei a mobilizat deja 500 de milioane de euro pentru a ajuta la reconstruirea La Palma