Ministrul Sănătății, Manel Balcellsși-a început prima vizită oficială în Terres de l’Ebre cu o oprire la Spitalul Regional din Móra d’Ebre (HCME). Consilierul a vizitat prima fază a lucrărilor de extindere și îmbunătățire a centrului care cuprinde lucrările la noua zonă de Chirurgie Ambulatorie Majoră, adaptarea și îmbunătățirea Zonei cabinetelor de endoscopie și chirurgie minoră, în sensul că un a fost activată o nouă cameră pentru tehnici endoscopice și o nouă sală de conferințe. Investiția de către Salut în această primă fază a fost de 1.077.150,43 €.

Lucrările fazei a doua a noii zone chirurgicale a centrului, care includ reforma și extinderea zonei de sterilizare, cu utilaje noi, precum și adaptarea și îmbunătățirea atât a sălii de naștere, cât și adaptarea și renovarea unui bloc operator. , este de așteptat să fie operațional înainte de această vară, când ar urma să înceapă lucrările la a treia și ultima fază, care include adaptarea și renovarea celor două săli de operație rămase. Lucrările de construcție din faza a doua și a treia au fost atribuite contra unei sume de 1.540.103,63 €.

După această vizită, ministrul, împreună cu delegatul guvernului în Terres de l’Ebre, Albert Salvadóși reprezentantul Sănătății în Terres de l’Ebre, Ingrid Rocaa mers la Primaria Tortosa, unde a fost primit de primarul orasului, Meritxell Roigé.

În atenția presei ulterior, consilierul a reafirmat angajamentul Departamentului Sănătății pentru construirea unui noul spital de referință în Terres de l’Ebreîn paralel cu proiectul de extindere și îmbunătățire a Spitalului Tortosa Verge de la Cinta: „Nu vom aștepta până vom avea terenul pentru a începe procesul noului spital. Avem o rezervă bugetară de 500.000 de euro pentru 2023 pentru a începe pregătirea planului funcțional, care va începe imediat lucrările”.

Balcells a evidențiat importanța lucrărilor de extindere a Verge de la Cinta, unde lucrarea și proiectul au fost licitate împreună: „Nu putem înceta să facem o reformă necesară la Spitalul de Tortosa Verge de la Cinta, întrucât pe parcursul construcției noului spital trebuie garantată calitatea îngrijirilor, gândindu-ne la nevoile actuale ale actualului spital.”.

Consilierul Balcells a profitat de ocazie pentru a anunța asta de la Sănătatese va depune un efort economic pentru ca toate centrele să poată atinge echilibrul bugetar și astfel să se ocupe de plata DPO a profesioniștilor”. În special în regiunea de sănătate Terres Ebre, această contribuție va fi adusă Spitalul Sfintei Cruci a lui Isus deja Spitalul Regional din Móra d’Ebre.

În cele din urmă, consilierul Balcells a fost în vizită Spitalul din Tortosa Verge de la Cintaunde s-a întâlnit cu profesioniști din centru și a putut vedea direct cum vor fi structurate lucrările de reformă și extindere a actualului spital de referință din Terres de l’Ebre.

Torthosa, 20 ianuarie 2023

sursă: Balcells atrage atenția asupra imediată a începerii proiectului noului spital de referință din Terres de l’Ebre din Tortosa