Delegatul se întâlnește cu primarul orașului Rellinars, Marta Roqué, la Primăria municipiului Delegatul Guvernului Generalitati Cataloniei la Barcelona, ​​Joan Borràs, a vizitat astazi municipalitatile Rellinars (Vallès Occidental) si Collbató (Baix Llobregat) pentru a discuta chestiuni de interes special pentru cetateni. Acesta era unul dintre obiectivele pe care delegatul și-l propusese la începutul mandatului său: să viziteze toate municipalitățile din cele cinci județe care aparțin de jurisdicția Delegației Teritoriale a Guvernului Generalitati la Barcelona. Din acest motiv, a simțit un angajament puternic de a călători în aceste două municipalități și de a vorbi despre probleme de actualitate. Prin delegat „Orașele sunt o parte foarte importantă a țesutului municipal al țării și, de multe ori, tind să fie cele mai uitate. Vrem să o corectăm”.

Prima vizită a fost la Rellinars. Borràs s-a întâlnit cu primarul municipiului, Marta Roqué, care i-a transmis delegatului creșterea pe care o înregistrează populația. În ultimii 10 ani au trecut de la 700 la 950 de locuitori. Un fapt pe care primăria îl prețuiește foarte pozitiv pentru că, în ciuda creșterii, nu și-au pierdut esența.

Delegatul a primit o copie a cărții: „Rellinars a les teve mans” Una dintre problemele care au mai fost abordate este buna primire a serviciului de colectare a deșeurilor din ușă în ușă. A intrat în funcțiune în noiembrie 2021 și au dublat deja rezultatele trecând de la 40% la 80% colectare selectivă.

De asemenea, a fost menționată problema cu care se confruntă unele urbanizări care nu sunt recunoscute. Delegatul Guvernului la Barcelona, ​​Joan Borràs, a explicat diferitele opțiuni disponibile rezidenților pentru a efectua lucrări de întreținere sau îmbunătățiri la drumurile publice.

O altă dintre solicitările care i-au fost transmise delegatului a fost necesitatea de a recupera supravegherea Pompierilor din Parcul Natural Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Vor să-și recupereze condițiile pe care le aveau înainte de pandemie. Aceștia asigură că faptul de a fi la treizeci de minute atât de Terrassa, cât și de Manresa înseamnă că nu se poate acționa cu imediatitatea necesară atunci când este o urgență.

Apoi, delegatul s-a deplasat în municipiul Collbató, din regiunea Baix Llobregat. Primarul acesteia, Miquel Solà, însoțit de diverși consilieri din echipa Guvernului, i-au transmis lui Borràs necesitatea extinderii Stației de Pompieri, care are un proiect și o finanțare definită și care abia așteaptă calendarul de execuție de către Generalitat pentru a putea licitare pentru lucrări.

În cadrul întâlnirii, un alt subiect discutat a fost necesitatea grăbirii implementării T-Mobility pe întreg teritoriul. Collbató aparține în prezent zonei 4, iar municipiile din jur aparțin unor zone diferite. Drept urmare, suportă unele dintre cele mai mari prețuri pentru orice călătorie pe care trebuie să o facă cu transportul public. Delegatul, Joan Borràs, a explicat asta „aceasta ar fi soluția ideală pentru că trecerea s-ar face în funcție de kilometrii parcurși și s-ar elimina zonele tarifare” și a adăugat că „asta ar însemna o oarecare liniște sufletească pentru economia unor vecini”.

O altă dintre propunerile pe care Consiliul Local le are pe masă este extinderea serviciului de autobuz cu municipiile învecinate pentru a accesa direct serviciul Rodalies. În acest fel, călătoriile private ar fi reduse semnificativ, deoarece multe persoane călătoresc cu vehiculele lor în Abrera, Martorell sau Castellbisbal.

Cu această nouă extindere, ar contribui la o transformare ecologică care este una dintre marile provocări ale țării.

Delegatul Guvernului la Barcelona la întâlnirea sa cu primarul din Collbató, Miquel Solà.Au fost abordate și problemele educaționale și culturale. În ceea ce privește aspectele de urbanism, Consiliul Local solicită ca procesele Planului unic de lucrări și servicii din Catalonia (PUOSC) să fie mai agile, mai simple și mai flexibile pentru a putea da impuls tuturor acelor proiecte interesante și necesare întregii comunități.

Borràs a vrut să profite de vizită pentru a face cunoscute diferitele linii de subvenții pe care Generalitat de Catalunya le planifică pentru acest 2023.

După întâlnire, delegatul împreună cu primarul au vizitat diferite locuri de interes din municipiu. Turul a început la Casal de Cultura, apoi au mers la punctul de belvedere „Els 7 balcons de Montserrat” și s-a încheiat la Centrul Antic din Collbató.

sursă: Delegatul Guvernului la Barcelona vizitează municipalitățile Rellinars și Collbató pentru a aborda diferite aspecte de interes pentru cetățeni și lumea locală