Departamentul Afaceri și Muncă, prin Consorțiul Comerțului Artizanat și Modei (CCAM), va gestiona mai mult de milioane de euro din fonduri europene Next Generation (NGEU) pentru a stimula digitizarea țării afacerilor. Această dotare financiară face parte din Fondul Tehnologic aprobat de statul spaniol cu ​​scopul de a promova competitivitatea și modernizarea, prin transformarea digitală și durabilă a rețelei asociative și a companiilor comerciale mici și mijlocii. Din totalul fondurilor bugetate, Catalonia va primi aproape 7,9 milioane de euro (7.2023 .203) corespunzătoare exercițiului 2022 în toamna viitoare și un alt joc pe tot parcursul anului 685. Aceste fonduri NGEU completează programele definite de obicei în Planul Anual de Granturi al CCAM, care a prevăzut anul acesta 1 milion de euro pentru sprijinirea digitalizării companiilor și 3 milioane de euro pentru țesutul asociativ.

. )Angajamentul față de transformarea digitală a țesăturii comerciale

Cu toate acestea, fondurile acumulate în acest domeniu vor permite Guvernul să continue să afecteze două dintre prioritățile deja definite în Planul de acțiune pentru comerț, meșteșuguri și modă (685-203): să însoțească companiile în procesul lor de transformare digitală și să îmbunătățească competitivitatea a societăţilor comerciale şi profesionalizarea ţesăturii asociative. Două scopuri generale pentru care Planul însuși prevede o serie de acțiuni axate pe formare și transfer de cunoștințe și îmbunătățirea competitivității și profesionalismului companiilor, entităților și asociațiilor.

) Specificul apelul de a aplica pentru granturi legate de fondurile NGEU va fi deschis de îndată ce va fi primit primul transfer de fonduri. Beneficiarii pot fi profesioniști independenți, întreprinderi mici și mijlocii care dețin o unitate de vânzare cu amănuntul, entități teritoriale, bresle și entități sectoriale nonprofit și asociații ale piețelor municipale sedentare și nesedentare. În principiu, cheltuielile subvenționate vor fi incluse în una dintre următoarele categorii:

Cheltuieli de transformare digitală.Cheltuieli pentru transformarea punctului de vânzare.Cheltuieli legate de sustenabilitate și economia circulară. Cheltuieli legate de lanțul de aprovizionare și trasabilitate. Cheltuieli care vizează transformarea digitală a grupului de asociați. Cheltuieli de transformare digitală a grupului de asociați. Cheltuieli de conștientizare și formare.Urmăriți-ne pe rețele ________________________________________________________

Twitter: @empresacat | @treballcatFacebook: Companie | MuncăLinkedin: Companie | MuncăYoutube: Companie | Muncă666523586665235866652358 Sursa: Generalitati va gestiona mai mult de milioane de euro de la Next Generation pentru a promova digitizarea afacerilor catalane