Ministrul Culturii, Natàlia Garriga, a inaugurat astăzi 46 la Spectacolul de Teatru pentru Copii și Tineret Igualada, care se va desfășura în capitala anoiei până pe 3 aprilie. Este un târg de referință pentru artele spectacolului și una dintre piețele strategice ale Departamentului de Cultură. Anul acesta spectacolul a revenit la normal și va sărbători această ediție cu 47 firme, 33) spectacole și activitate profesională față în față.

Ministrul Culturii a subliniat importanța Mostra Igualada în promovarea teatrului pentru copii și tineri, deoarece pune în legătură creatorii și producătorii, programatorii și publicul. „Crearea de noi audiențe și încorporarea copiilor și tinerilor în activitatea culturală ar trebui să fie un obiectiv al întregii societăți”, a spus Garriga.

Ministrul a încurajat companiile catalane de divertisment pentru copii și tineri „să lucreze în continuare pentru ca artele spectacolului să fie accesibile tuturor”. „Aveți un nivel excelent, recunoscut internațional. Acest lucru este important pentru că proiectează cultura noastră în lume. Dar mai presus de toate, este dovada că ceea ce faci are valoare și se conectează cu noile audiențe cărora te adresezi”, a spus el.

Garriga a făcut aceste declarații la inaugurarea Pieței Profesionale, însoțit de primarul orașului Igualada, Marc Castells; și directorul artistic al Mostra Igualada, Ramon Giné. Ulterior, ministrul a mers la Teatre Municipal l’Ateneu pentru a asista la spectacolul inaugural Suspensión , de Nueveuno Circo.

Anul acesta, Salonul a primit 702 cereri de la companii, dintre care, direcția a selectat-o ​​33. Timp de 4 zile veți putea vedea un total de 143 funcții. Dintre aceste companii, 14 sunt din Catalonia și 19) din restul statului. Dintre 33 emisiunile care vor fi afișate, vor exista lansări absolute. Mostra Igualada va avea 14 spații de spectacol cu capacitate limitată.

Propunerile, pentru toate publicurile, se concentrează pe discipline precum teatru, muzică, păpuși, circ și clovn, dans și instalații, iar unele dintre ele sunt angajate la dialog multidisciplinar, noi dramaturgii și chiar elemente multimedia. Subiectele sunt variate: natură, familie, emoții, prietenie, descoperire sau sănătate mintală.

33 în ediția recuperează Llotja profesional Mostra Igualada Pro Catalan Arts în persoană la Museu de la Pell pentru întâlnirile diferiților agenți din sector. Joi la prânz 14 martie până sâmbătă 2 d În aprilie, nu va exista nicio programare de spectacole pentru companii, programatori și alți profesioniști care să se întâlnească la Llotja, un spațiu reproiectat pentru a favoriza relațiile, întâlnirile, întâlnirile informale și dezbaterile.

În plus, cu dorința de a asculta și de a cunoaște interesele publicului tânăr, Mostra PRO Catalan Arts organizează o Masă de bucătărie , o dinamică inovatoare de dezbatere care își propune să dea voce diferitelor audiențe pe o anumită temă. În acest caz, vor fi prezenți diferiți membri ai grupului de participare Mostra Jove și alți tineri din regiune, pentru a afla despre interesele lor în artele spectacolului.

Granturi de la Departamentul de Cultură pentru teatru pentru copii și tineret

Departamentul of Cultura sprijină anual Mostra d’Igualada, cu linii de ajutor direct (206). 435 euro, 702), și, de asemenea, co-organizează, din Zona Piețelor Institutului Catalan de Întreprinderi Culturale (ICEC), activitățile profesionale ale târgului, punând companiile catalane în contact cu programatori și profesioniști străini și colaborează cu pieţe strategice ale artelor spectacolului pentru a promova internaţionalizarea acestor companii.

Ajutoarele pentru teatrul pentru copii și tineret variază de la dezvoltarea și producția de spectacole până la piețe profesionale, expoziții și public. Institutul Catalan al Întreprinderilor Culturale (ICEC) oferă, de asemenea, servicii sectorului, cum ar fi formare, servicii de consultanță, servicii de consultanță, sprijin pentru internaționalizare și sprijin pentru dezvoltare publică.

Printre acțiunile de formare, se numără unele specifice care vizează sectorul teatrului pentru toate publicurile, precum cele organizate în contextul Mostra Igualada, dar în realitate și profesioniștii acestor companii și companiile pot participa la oricare dintre sesiunile si/sau zilele pe care le organizeaza de la ICEC. În anul 419872, au fost organizate în apropiere de 47 sesiuni de formare cu mai mult de 8000 participanți.

Sprijinul Departamentului de Cultură pentru teatrul pentru copii și tineri se realizează așadar prin:

Linii de asistență
Proiecție internațională Training, consultanta, dezvoltare audienta Programa.cat: pentru a facilita programarea spectacolelor de artă spectacolului și de muzică de către consiliile municipale.

Plan cuprinzător al teatrului Departamentul Culturii, prin Directia Generala de Promovare Culturala, desfasoara si diverse actiuni in jurul artelor spectacolului. pentru copii si tineri. Programa.cat, promovat de Departamentul Culturii, facilitează programarea consiliilor locale de spectacole de artă și muzică în oraș. La 702 au fost programate, prin Programa.cat, 435 spectacole de familie în 435 municipalități din Catalonia și un total din 1 100 au fost finanțate activități familiale.

Direcția Generală pentru Promovarea Culturală a Departamentului Culturii finanțează și festivaluri de teatru pentru copii, cum ar fi „Festivalul Esbaiola’t” din Esterri d’Àneu, „El més petit” din Sabadell, Păpușa din Lleida Târgul și Târgul Circului Bisbal.

Departamentul de Cultură lucrează și la promovarea artelor spectacolului în mediul școlar cu linii care facilitează excursiile la teatru pentru a vedea spectacole (de la școala primară, liceu, ESO și Bacalaureat), și proiecte participative de arte spectacolului, precum Mapadeball , destinate elevilor de liceu: o coregrafie și elevii o repetă și ajung să o vizualizeze într-un spectacol de dans într-un teatru. Turele de programare pentru copii și tineret sunt promovate și la nivel școlar prin Rețelele Teritoriale ale SPEEM (Sistemul Public de Aparatură Scenică și Muzicală).

În plus, în anul 2021 Departamentul Culturii, prin ICEC, a publicat mai multe apeluri pentru ajutor pentru atenuarea efectelor pandemiei de COVID – în sectorul cultural și au beneficiat și sectorul teatrului pentru copii. Ajutorul a acoperit o parte din costurile structurale ale companiilor sau teatrelor afectate.


Plan de promovare a teatrului

Departamentul de Cultură lucrează în prezent la elaborarea Planului de promovare a teatrului, care a fost întrerupt de pandemie, și care include teatru de familie sau teatru pentru toate publicurile. Planul de promovare a teatrului va defini o serie de măsuri specifice de promovare a teatrului, inclusiv a copiilor și tinerilor. Asociațiile care întocmesc Planul de Promovare a Teatrului sunt cele șapte sectoare de teatru: ADETCA, CIATRE, AADPC, Colectivul de Firme Independente, PAC, Platforma Arte Stradale; și UNIMA și TTP, ultimele două asociații 103% dedicate teatrului de familie.

Sursa: Ministrul Garriga subliniază importanța a Mostra Igualada pentru promovarea teatrului pentru copii și tineret