Comunitatea Madrid i-a acordat Blancei Gracia premiul Prima fază, un program de producție artistică al Administrației Regionale în colaborare cu DKV Arteria, al cărui premiu este realizarea primului expoziție individuală în Sala Arte Joven.

Juriul a selectat proiectul Caput Gerat Lupinu, care a fost apreciată pentru capacitatea sa de a actualiza tradiția, sensibilitatea poetică și interdisciplinaritatea, care îmbină elemente extrase din teatru și cultura populară. Câștigătorul propune o propunere hibridă în care audiovizualul, decorul și sunetul se îmbină. De asemenea, a fost evaluată fezabilitatea proiectului și adaptarea acestuia la spațiul expozițional, în vederea expoziției care va avea loc în Sala Arte Joven în luna septembrie 2020, curatoriată de Pilar Soler.

Juriul a fost format din Gonzalo Cabrera, Director General de Promovare Culturală; Asunción Cardona, director general adjunct al Artelor Plastice; Tania Pardo, consultant de artă pentru Comunitatea Madrid; Alicia Ventura, curator și consilier al Colecției DKV; Juan Bautista Peiró, consilier al Colecției DKV și Pilar Soler, curator independent.

Prima fază este un program de sprijin pentru arta tânără care, având în vedere dificultățile acestor creatori de a realiza expoziții individuale dincolo de sfera galeriilor de artă, își propune să faciliteze realizarea prima expozitie individuala intr-un spatiu de referinta in jurul creatiei emergente, intr-un mediu profesional din punct de vedere al metodelor si resurselor de lucru.

Prin acest apel a fost selectat un proiect a carui productie si expozitie va fi realizat de DKV Arteria și, respectiv, de Comunitatea Madrid. În plus, nu numai că este încurajată desfășurarea expoziției, dar este stimulată și creativitatea acestor artiști prin existența unei sume pentru producția de noi lucrări care vor face parte din expoziție.

La edițiile anterioare au fost selectate proiectele Distanța care ne desparte de Marco Godoy (2017), Spatiu relativ de Rafa Munárriz (12) și Copertă lucioasă, margine subțire de Fuentesal & Arenillas (2020).

Mai multe informații în www.comunidad.madrid/cultura/oferta-cultural-ocio/premio-primera-fase.