Agenți ai Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra au arestat, în ultima zile, șase persoane legate de infracțiuni motivate de ură de natură homofobă. Într-unul dintre cazuri, agenții au arestat cinci persoane care ar fi insultat și agresat un tânăr în metroul din Barcelona, ​​făcându-i să-și rupă nasul. În celălalt caz, agenții au arestat o persoană pentru presupusa sa participare la o infracțiune de amenințări grave la adresa unui lucrător de la metroul din Barcelona cu motivație LGBTIfobă.

. Primul fapt investigat a avut loc în aprilie anul trecut, când Unitatea Centrală de Ură și Discriminare a luat cunoștință de existența unui incident homofob săvârșit împotriva unui lucrător al Transporturilor Metropolitane din Barcelona (TMB), în special în instalațiile de metrou din Barcelona. Potrivit victimei, făptuitorul a început să creeze tulburări în zona de acces a stației de metrou în timp ce mergea cu trotineta electrică, determinând că lucrătorul TMB l-a mustrat. . Din acel moment, făptuitorul a început să rostească insulte homofobe și l-a amenințat serios cu moartea în timp ce ținea o armă cu lamă, în special un aparat de ras automat.Com ca urmare a Din cauza gravității evenimentelor semnalate, unitatea specializată a organului Mossos d’Esquadra responsabilă cu aceste tipuri de investigații serioase a demarat o anchetă care a făcut posibilă verificarea infracțiunii, identificarea completă a autorului evenimentelor și, în final, arestarea acestuia. ultima zi 17 a lunii septembrie. Este împrejurarea că, în urma episodului grav trăit, victima a suferit consecințe psihologice pentru care a trebuit să fie în concediu de muncă. Deținutul, 17 ani, după ce a devenit disponibil judiciar, a fost eliberat pe cauțiune.

Fractură de nas cu insultă homofobăA doua anchetă a luat naștere în urma atacului homofob suferit de un tânăr în metroul din Barcelona din mai. La 17: orele acelei zile, doi tineri oameni stăteau pe podeaua unui tren L1 în direcția Santa Coloma când un grup de tineri s-a urcat în gara Marina și, dându-și seama de starea lor sexuală, a început să-i scuipe și să-i insulte. Victimele le-au mustrat pentru această atitudine iar făptașii au început să-l bată pe unul dintre tinerii care l-au mustrat pentru atitudinea sa până când i-a provocat răni grave la nas. Ultima 17 din septembrie, agenții Unității de Investigații a Zona de Securitate a Transporturilor Metropolitane (ASTMET) i-a arestat pe presupușii autori ai evenimentelor în urma unei anchete care, grație vizionării camerelor de securitate și a altor probe de investigație, a dus la identificarea și localizarea acestora. După ce au fost deduși în fața instanței au fost eliberați.Zona de ComunicareBarcelona, ​​​​17 din septembrie Sursa: )Mossos d’Esquadra arestează cinci tineri pentru un atac homofob asupra altuia în metroul din Barcelona căruia i-au fracturat nasul