#Madrid –

Comunitatea Madrid a desfășurat cea de-a X-a ediție a Turneului de dezbateri școlare în limba engleză, la care au participat 165 de centre educaționale și peste 400 de elevi din anul IV de Învățământ Secundar Obligatoriu și anul I de Bacalaureat pentru a-și demonstra competența comunicativă în acest domeniu. limba. Școala Brains de Alcobendas a fost câștigătoarea concursului.

Tema din acest an a fost despre dacă pietonizarea și transportul public sunt alternative eficiente la utilizarea mașinilor private în centrele urbane. Această inițiativă își propune să promoveze abilitățile retorice și de comunicare folosind argumentarea și vorbirea în public, precum și dezvoltarea gândirii critice și a logicii. De asemenea, permite studenților să-și extindă cunoștințele de limba engleză și să lucreze în echipă.

Centrele de învățământ au putut prezenta una sau două echipe de maximum 4 elevi, conduse de un profesor formator. În acest scop, Ministerul Educației și Universităților a oferit sesiuni de formare pentru profesori și școlari. În cele din urmă, câștigătorul a fost recompensat cu posibilitatea de a participa la un campus de formare avansată în tehnici de dezbatere.

Sursa: Comunitatea Madrid – 165 de centre educaționale au participat la X Turneul de dezbateri școlare în limba engleză al Comunității Madrid