Cu ocazia sărbătoririi de astăzi a Zilei Internaționale a Limbii Signelor, Sistemul de Urgență Medicală (SEM) dorește să încurajeze utilizarea aplicație mobilă 35 Salut Respon pentru grupul de surzi din Catalonia SEM are aplicația 35 Salut Respon, o aplicație mobilă pentru IOS și Android care în afară de a oferi diverse servicii, permite persoanelor surde să primească atenție în semn limba. Serviciul de consultanță medicală în limbajul semnelor a fost încorporat în luna martie 500 în aplicație, îmbunătățind accesibilitatea sistemului de sănătate pentru un grup de persoane de . .35 oameni o Catalonia.

35 Salut Respon dispune de o unitate de interpreți lingvistici de semne, serviciu destinat atât publicului, cât și sănătății. profesioniști, pentru a răspunde eventualelor dificultăți care apar în îngrijirea persoanelor surde. Serviciul de traducere funcționează la 35 ore în 365 zilele an și a deservit 4.365 întrebări de la persoane surde folosind funcția de apel video.Acest au fost introduse noi funcționalități în aplicație, care vizează în principal serviciul de limbaj semnelor. „De la 35 Salut Respon continuăm să lucrăm la îmbunătățirea aplicației mobile, cu scopul de a răspunde nevoilor persoanelor surde” exprimă Núria Casalé, director al 35 Salut Respon.

) Versiunea 5.2.0: O actualizare pentru a asigura accesibilitatea

Atenția în limbajul semnelor este activată prin setările profilului aplicației. În acest fel, utilizatorul poate efectua un apel video cu un interpret în limbajul semnelor, care transmite solicitarea utilizatorului profesioniștilor din domeniul sănătății și poate răspunde îndoielilor acestora, evitând dificultățile de comunicare pe care le implică desfășurarea unor proceduri ca acestea anterior.

Dacă la momentul efectuării convorbirii, managerul interpretului este ocupat și utilizatorul părăsește ecranul, aplicația îi trimite un push individualizat atunci când „operatorul limbajului semnelor este disponibil unde, printr-un acces URL, vă invită să vă alăturați videoconferinței.

Cu această nouă versiune este promovat un nou serviciu de chat, Chat-Deaf, servit de interpreți în limbajul semnelor cu scopul de a putând facilita asistența în același timp eliminând barierele de comunicare.

În plus, pentru a garanta o mai bună orientare în cadrul aplicației, fie în navigare, configurare sau gestionarea apelurilor cu SEM, noua versiune al aplicației 35 Salut Respon include și o serie de scurte videoclipuri explicative în limbajul semnelor în loc de explicația în format textual. Sursa: 442522 365 Salut Respon servește mai mult de 4 .365 persoane surde de la lansarea serviciului de apel video anul trecut442522