În data de 12.04.2022, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, domnul comisar şef de poliţie Ivaşcu Victor Ştefan, inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, a primit delegaţia Comisiei Europene condusă de domnul Virginijus Sinkevicius, comisar european pentru mediu, oceane și pescuit.

Agenda activității a vizat prezentarea de către conducerea Poliţiei de Frontieră a unor aspecte privind managementul integrat al frontierei, precum și subiecte legate de impactul resimţit asupra mediului, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Delegaţia Comisiei Europene a vizitat Centrul Operaţional de Coordonare Poliţiei de Frontieră, unde se colectează şi procesează informaţiile de la sistemele de supraveghere şi control instalate pe frontieră, în scopul optimizării timpului de răspuns şi al gestionării resurselor la un nivel unitar.

În cadrul vizitei, domnul comisar Virginijus Sinkevicius a apreciat în mod deosebit nivelul foarte bun de mobilizare al autorităților române în gestionarea provocărilor de la frontieră, precum şi modul în care instituţia noastră acţionează pentru combaterea intrărilor ilegale pe teritoriul României a deşeurilor cu impact asupra mediului.

Sursa: Vizita comisarului european pentru mediu, oceane și pescuit, domnul Virginijus Sinkevicius, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră