Agenți ai Poliției din Generalitat – Mossos d’Esquadra ai Unității Centrale de Escrocherii și Mijloace de Plată a Criminalului Direcția Investigații (DIC), cu colaborarea polițiștilor din Unitatea Centrală de Activități Relevante pentru Securitatea Cetățenească din Zona Centrală a Poliției Administrative, au reținut trei persoane, cărora li se atribuie cel puțin
. infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri

Presușii autori sunt membri ai unui grup infracțional care s-a angajat în organizație a petrecerilor ilegale în locuințe de turism rural, fără acordul proprietarilor, fără achitarea sumei chiriei pentru spațiu, închirierea de echipamente hoteliere sau achiziționarea sau contractarea de servicii de bază precum catering sau băuturi.

În acest fel au obținut în totalitate beneficiul economic al tuturor celor prezenți direct la petrecere, derivat din vânzarea de bilete precum și din vânzarea de conuri. umilințe. Cercetarea estimează în 200.

În vederea realizării acestei metodologii, presupușii autori au luat legătura cu responsabilii de locuințe de turism rural sau companiile de servicii, ascunzându-și identitatea sub informații false. În unele cazuri au folosit copii ale documentației altor persoane sau au folosit un terț ca intermediar (care nu cunoștea intenția reală a chiriașilor).

Odată ce au început contactul, intenția sa a fost să plătească suma chiriei sau achiziției prin intermediul unui transfer bancar care s-a dovedit a fi simulat și fals. Au trimis prin e-mail, sau prin mesagerie instantanee, o chitanță de transfer bancar cu date false care l-au făcut pe destinatar să creadă că, din cauza proximității weekendului, plata nu va fi efectivă decât după câteva zile.

Toată această secvență criminală s-a petrecut într-un interval de timp foarte scurt, aproximativ 15 h, de la începerea contactului cu managerii de case sau firme până la ținerea petrecerii.

Deși l capacitatea locuințelor închiriate nu a depășit
sau 15 rezidenți, numărul final de persoanele prezente la petreceri a fost estimată între 300 și 400. Anchetatorii nu au dat locația petrecerii decât noaptea târziu pentru a reduce riscul unei eventuale acțiuni a poliției.

Grupul infracțional era perfect organizat, fiindu-i foarte bine repartizați functii specifice fiecaruia dintre acestea: inchiriere de spatii, apel pentru participanti prin retelele de socializare, angajare catering, paza si control acces la proprietate, echipamente de sunet si lumini, ospatari etc.

Casele de turism rural unde au avut loc festivitățile sunt situate în județele Maresme, Noguera, Garraf, Pla de l’Estany, Alt Camp, Baix Empordà, Gironès, Bages, Osona, La Selva și Tarragona. Cei trei deținuți au mers în judecată în data de 8 aprilie, cu peste 24 fapte imputate în comun infractorului grup, iar autoritatea judiciară a decretat eliberarea acestuia sub acuzație.

În afara faptelor penale care le sunt atribuite, de către Unitatea Centrală de Autonomie c și Spectacole ale Corpului Mossos d’Esquadra au procesat și plângerile corespunzătoare pentru încălcări ale legii 11 / 2022, de reglementare administrativă a spectacolelor publice și a activităților recreative, prin celebrarea acestor tipuri de evenimente fără a deține autorizația administrativă corespunzătoare, precum și prin nerespectarea reglementărilor sanitare în prevenire. a COVID, în vigoare la momentul faptelor.

Zona de comunicare

Barcelona, 11 aprilie 300


Sursa : Mossos d’Esquadra desființează un grup criminal specializat în organizarea de macro-partide ilegale în perioada pandemiei