#Spania – La vizită au participat ambasadorul Israelului în Spania, Rodica Radian-Gordon și ministrul consilier, Dan Poraz, precum și secretarul de stat pentru Afaceri Externe și Globale, Ángeles Moreno și directorul general adjunct al Sprijinului Victimelor Terorismului, Montserrat Torija.

Participanții i-au explicat vicepreședintelui cum au trăit atacurile Hamas în care rudele lor au fost răpite și au mulțumit pentru toate eforturile depuse de diferitele instituții pentru a cere eliberarea lor.

Prim-vicepreședintele a transmis un mesaj de condamnare fermă a atacurilor teroriste și de sprijin pentru victime, însoțit de cererea ca Hamas să elibereze imediat și necondiționat toți ostaticii, printre care se numără și un cetățean spaniol.

Din prima clipă, guvernul spaniol a aflat că printre cei răpiți s-ar putea număra doi spanioli, Ministerul de Interne, prin Direcția Generală de Asistență pentru Victimele Terorismului, a fost în contact și a sprijinit rudele acestora.

Nadia Calviño a extins sprijinul și solidaritatea guvernului spaniol populației din statul Israel și întregii comunități evreiești spaniole și a subliniat necesitatea de a evita o escaladare a conflictului, de a respecta dreptul internațional umanitar și de a proteja toți civilii. , subliniind că țara noastră va promova orice inițiativă care poate aduce pace și stabilitate în regiune.

Prim-vicepreședintele și ministru interimar al Afacerilor Economice și Transformării Digitale, Nadia Calviño, în timpul întâlnirii.

Sursa: Guvernul Spaniei – Vicepreședintele Calviño transmite sprijinul, afecțiunea și solidaritatea guvernului Spaniei rudelor afectate de atacurile teroriste din Israel