#AlcaladeHenares – Încă o dată, Halloween-ul ajunge la Alcalá de Henares cu un program complet pentru toate publicurile, cu activități concentrate atât pe 28, cât și pe 31 octombrie în diferite spații din oraș. Casa Tineretului va fi unul dintre epicentrele activităților, cu peste 85 de actori și actrițe, 17 voluntari, 24 de makeup artiști artistici de la IES Mateo Alemán și 9 grupuri asociative care au conceput acest eveniment oraș.

Programul de deschidere a ușilor programat va fi de la ora 17. Zona pentru copii va fi deschisă până la ora 23, iar restul acțiunilor de Halloween până la 1 dimineața. Nu este necesară înregistrarea și este gratuită, pentru a promova participarea celui mai mare public posibil.

Casa bantuita

Departamentul Familie, Tineret și Copilărie și Departamentul Sănătății, prin programul Rețele pentru Timp Liber Un alt mod de mișcare, își prezintă Ediția a VII-a a Casei Terorii, rezultat al mișcării asociative și de agrement pentru tineret. Un eveniment de referință în oraș, unde anul acesta nu vor lipsi cele mai înfricoșătoare temeri pentru ca tinerii să-și testeze fobiile. Iar pentru minori, un program de sperieturi și temeri, în care îți vei petrece timpul sortând printre dovleci, schelete și bântuiri.

Un festival, moștenit din cultura celtică, dar astăzi recreat social în diferite țări. Agenda activităților încearcă să răspundă unor publicuri diferite, dar va fi un pretext pentru întâlnirea cu familia și prietenii pentru a petrece o altă noapte, în întuneric.

Curtea de Halloween

Familiile vor putea participa la o serie de scenarii pentru copii, astfel încât micuții până în 12 ani să se poată bucura de o trecere prin Cimitirul Nieblas, unde liniștea va atrage spirite vii. Iar dacă îndrăznești să iei o poțiune înspăimântătoare, poți experimenta fantezia scurtmetrajelor înfricoșătoare, poți provoca provocările Mini-jocurilor Haunted sau chiar te poți bucura de Zombie Zumba. Dar nu totul va fi atât de dramatic, poți să faci și o fotografie de Halloween la photocall pentru a-ți arăta costumul, pentru a asculta un povestitor sau pentru a îndura speriatele după-amiezii la Patioul de Halloween. Accesul se va face prin poarta vrăjitoarei, între orele 17 și 23, în Casa Tineretului. Abonamentele se vor desfășura în grupuri, astfel încât să vă puteți bucura, chiar dacă trebuie să așteptați și să îndurați o nebunie zombie. Accesul se face doar însoțit de un adult sau de familie.

Mistere de groază

Tradiționalul pasaj de groază, destinat participanților cu vârsta de peste 13 ani, va genera o adrenalină care poate să nu le permită să se trezească din visul fantastic. Multe evenimente reale au fost adunate de-a lungul istoriei în diferite culturi, dar nu tot ce este scris a rămas în cărți. Ei spun că vremurile amețitoare și o energie transcontemporană au reînviat câțiva protagoniști ai celor mai proaste povești de groază.

Dacă în sfârșit îndrăznești să treci pe ușa din spate, este recomandat să bei o poțiune relaxantă și să nu renunți la mâna tovarășului tău.

Experiență faraonică VR imersivă

O imersiune în timp îi va duce pe participanți la civilizația egipteană antică pentru a investiga misterele care nu au fost încă dezvăluite. Această „survival horror” pune provocarea grupului de a intra în ruinele egiptene antice împreună cu echipa ta de arheologi, alături de care ar trebui să iei în considerare strategia care îți va permite să dezvălui ceea ce este ascuns. Ceva neprevăzut îi duce într-o călătorie prin gaura de vierme. Vor supraviețui cu toții împreună. Sau niciunul.

Acest scenariu hiperrealist va trezi cele mai terifiante nesiguranțe. Este recomandat să nu lași timpul să treacă, deoarece mulți vor dori să intre și copiii peste 14 ani pot intra doar în grupuri de 4 persoane.

Cucu După… Vei supraviețui?

Toboganele, leagănele și balansoarul Parcului Tineretului au fost abordate de băieți și fete care aleargă și se joacă non-stop. O scenă în care tobe, sugari diabolici și clovni vor încerca să te convingă să te joci cu ei.

Exemplu de pantaloni scurți de groază

Încă un an vor fi proiectate scurtmetraje Eye Slice, cu avanpremiera „The White Room”, regizat de Carlos Moriana Fernández. Camera este încă goală, îndrăznești să intri?

Distracție înfricoșătoare la O’Donnell

Pe de altă parte, pe 31, în ajunul Zilei Tuturor Sfinților, emblematicul Parc O’Donnell găzduiește o altă agendă de activități care se adresează întregii familii. Vor fi multe surprize, precum o zonă terifiantă, unde vor putea accesa doar cei peste 16 ani (de la 19 la 22). Pe de altă parte, o scenă va găzdui un spectacol de magie, un photocall pentru copii, o paradă de costume, o expoziție de dovleci, ceremonii de premiere, percuție horror începând cu ora 18.00 și monologuri de ultim moment pentru adulți. Și dacă aveți chef să vă alăturați pentru a transforma orașul în Petrecerea de Halloween, aflați despre concursurile de Dovleac, Costume și Decorarea spațiilor comerciale, scriind la cjuventudinfancia@ayto-alcaladehenares.es sau la RRSS al Consiliului Municipal Alcalá Henares.

Sursa: Alcalá prezintă programarea de Halloween: teroare, mistere și știri înfricoșătoare