#Spania – Este vorba de doi din trei tineri născuți în 2005, mai exact, 65,58% din populația estimată de acea vârstă, în total 501.652 de persoane, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Cifra depășește cu 48.985 numărul total de beneficiari ai ediției precedente, care s-a ridicat la 277.594. Între primele două ediții, au fost deja atinși 600.000 de tineri beneficiari ai programului, ceea ce le permite să beneficieze de un ajutor de 400 de euro pentru a investi în produse culturale.

În această a doua ediție, toate înscrierile au fost procesate digital, prin intermediul site-ului www.bonoculturajoven.gob.es, în perioada 13 iunie – 31 octombrie, inclusiv prelungirea de o lună cu scopul de a încuraja și facilita participarea maximă a tinerilor la program.

După ce au fost înregistrate și semnate, fiecare dintre aceste cereri este revizuită și supusă procesului de control individualizat al subvențiilor al Administrației Generale a Statului, astfel încât numărul final de beneficiari ar putea varia.

Compania publică Correos, entitatea responsabilă cu sprijinul bancar pentru Bonusul Cultural pentru Tineret, a început deja să trimită cardurile virtuale și fizice către tinerii beneficiari pe 14 septembrie. Din acel moment, cardurile sunt emise progresiv până la atingerea bonusurilor totale acordate.

Odată activat Bonusul Tânăr Cultural, beneficiarii au la dispoziție un an pentru a utiliza cardul de la data acordării. Aplicația și site-ul Bonusului Cultural Tineret arată, într-un mod personalizat, timpul rămas pe care îl are fiecare tânăr pentru a se bucura de Bonus, precum și soldul rămas în fiecare dintre categoriile în care acesta este distribuit:

100 de euro pentru produse fizice, de exemplu, cărți, presă sau discuri.100 de euro pentru produse digitale: presă digitală, podcast sau jocuri video online.200 de euro pentru artele spectacolului: teatru, operă, cinema, dans, muzee…La rândul lor, peste 3.000 de companii culturale își oferă deja serviciile și produsele prin programul pe care Ministerul Culturii și Sportului l-a lansat în 2022. Până la 30 septembrie, 1.847.779 de operațiuni în valoare de 59,4 milioane de euro de la beneficiarii Bonusului Tineretului Cultural al prima editie. Perioada de înscriere pentru companii și entități culturale rămâne deschisă.

Obiectivele acestei inițiative pe care Guvernul Spaniei le-a consolidat în bugetele sale generale de stat sunt, pe de o parte, de a promova loialitatea tinerilor ca public și consumatori culturali; și, pe de altă parte, să ofere sprijin suplimentar sectorului cultural în redresarea acestuia, care în această a doua ediție ar urma să beneficieze de venituri suplimentare în valoare de 130 de milioane de euro.

Piscina Moncloa

Mai multe informatii Repartizarea pe provincii și comunități autonome Young Cultural Bonus: ce este și pe ce se poate cheltui? Bonus cultural pentru tineri Sursa: Guvernul Spaniei – Un total de 326.579 de tineri aplică pentru Bonusul Tânăr Cultural, cu aproximativ 50.000 mai mult decât în ​​prima ediție