#Madrid –

Ask4Need oferă îndrumări pentru a gestiona întâlnirea cu profesionistul potrivit

Managementul asistenței medicale primare din Comunitatea Madrid a fost distins cu un premiu al doilea la Premiile Novartis IESE pentru excelență operațională în managementul sănătății 2023. Proiectul câștigător este „Ask4Need. De la cerere la nevoie. Management cuprinzător al cererii cu ajutorul unui asistent virtual bazat pe Inteligența Artificială în Asistența Primară”, condus de Gerardo Garzón, tehnician în Zona Procese și Calitate a Managementului Îngrijirii.

Echipa a primit diploma și trofeul care o certifică în Sala de Adunări a Managementul îngrijirii, în San Martín de Porres, într-o întâlnire la care a participat directorul de asistență medicală primară al Serviciului de Sănătate din Madrid, María Luisa López Díaz-Ufano, printre mulți alți oficiali ai entității. Gerardo Garzón a adunat premiul al doilea de la Nuria González, lider național de Acces și Soluții la Novartis, în cadrul acestui eveniment condus de Inmaculada Mediavilla, responsabilă cu Procesele și Calitatea Managementului Asistenței Primare.

Inițiativa a obținut acest premiu al doilea la categoria îmbunătățirea proceselor de asistență medicală, în cadrul premiilor acordate de Școala de Business Management IESE Business School, a Universității din Navarra, și compania farmaceutică Novartis.

Ask4Need a apărut din necesitatea unei transformări organizaționale a Asistenței Primare și obiectivul acesteia este ca pacientul să fie tratat de profesionist și în cel mai potrivit interval de timp. Pentru a face acest lucru, fluxul de pacienți trebuie gestionat într-un mod diferit și trebuie să fie sistemul care realizează acest management și care însoțește și direcționează pacientul către cel mai potrivit profesionist în fiecare caz.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, promotorii proiectului au detectat că este necesar să se realizeze, pe de o parte, o schimbare a rolului profesioniștilor din Unitățile de îngrijire a utilizatorilor din centrele de sănătate. Ideea este să trecem de la concentrarea pe „ce numire dorește pacientul” la „ce li se întâmplă”. Totodată, a fost necesar să se identifice ce tip de solicitări ar putea fi soluționate într-un mod diferit față de procesul obișnuit, fără a fi asistat de medicul de familie, ci de profesioniștii Unității de îngrijire a utilizatorilor sau de un alt profesionist. .

Asistentul virtual, o parte a acestei inițiative mai ample, a fost deja testat în patru dintre ele. Odată cu implementarea sa, a fost posibilă introducerea acestei abordări axate pe nevoile pacientului, precum și îmbunătățirea semnificativă a dezvoltării competențelor diferitelor categorii profesionale.

Inteligența artificială în îngrijirea primară

La nivel tehnologic, a fost posibilă dezvoltarea unui asistent virtual, activ în prezent în aceste Unități de îngrijire a utilizatorilor, care oferă ajutor asistentului administrativ pentru a răspunde nevoii pacientului, prin utilizarea inteligenței artificiale, și îl îndrumă. cu ce profesionist ar trebui să faci programarea, în ce perioadă maximă și tipul de informații pe care ar trebui să le oferi pacientului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Un proiect de Asistență Primară privind gestionarea programărilor cu ajutorul unui asistent virtual, recunoscut la Novartis IESE Awards