Premierul Emil Boc a anuntat astazi in fata membrilor cabinetului sau ca a decis sa-si depuna demisia. Emil Boc a justificat decizia prin necesitatea de a asigura „stabilitatea economica” a tarii si s-a straduit sa explice ca masurile de austeritate, luate in timpul mandatului sau, au fost absolut necesare.


Am depus mandatul guvernului pentru ca nu ma agat de putere si am declarat de multe ori acest lucru. Pentru mine conteaza mai putin ca mai raman pe acest scaun cateva luni in plus pana la alegerile din noiembrie, dar pentru tara este extrem de important sa avem stabilitate economica si sa putem castiga impreuna cu romanii, din eforturile noastre comune. In acesti ani de guvernare am luat decizii extrem de grele. Stiu ca pe foarte multi romani i-au facut sa creada ca un guvern nu ia intotdeauna cele mai bune decizii. Vreau insa sa stie ca acele masuri au fost luate cu gandul la viitorul Romaniei si au fost luate nu pentru ca am dorit, ci pentru ca a trebuit„, a spus Emil Boc in fata ministrilor din guvern.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu urmeaza sa nominalizeze un nou premier, dupa consultarile pe care le va avea cu partidele din parlament. In acest context in cadrul coalitiei de guvernare se deschide discutia privind probabilitatea organizarii de alegeri anticipate.